· · Komentari: 0
ISHRANA

Sprečite osećaj gladi pomoću užine: Prebrodite krizu pomoću ovih namirnica

Čak i kada nije vreme za obrak, često umemo da ogladnimo, ali postoje namirnice koje nam mogu pomoći da prevaziđemo krizu

1613414019_warm-and-cozy-1975215_640.jpg
Foto: Pixabay

Tada pribegavamo grickalicama, čokoladicama i drugim proizvodima koji nam utole glad, ali ne na duže staze. Takve namirnice sadrže veliku količinu šećera i koje nažalost dovode do viška kilograma.

Pročitajte još: 6 neočekivanih lekova za ZUBOBOLJU: Svi ih imamo u kući i neverovatno pomažu

Vi možda ne mislite da jedete mnogo, ali niste svesni koliko užine imaju veliki uticaj na telesnu masu i figuru. Kako sledeći put ne biste odmah pojeli omiljenu čokoladicu ili grisine i čips, saznajte koje namirnice mogu da vam utole glad bez “lepljenja” i izazivanja viška kilograma.

Foto: despositos

Voće
I to ne obično, već bobičasto! Malo bobičasto voće poput borovnica, malina, kupina i ribizli mogu biti odličan saveznik za zdravu užinu. U bilo kojoj formi (smutiju, sa jogurtom, sirovoj), zasitiće vas i nahraniti organizam potrebnim nutrijentima i vitaminima. Jedna šaka malina ili kupina je dovoljna za jedan zdrav međuobrok. 

Integralne žitarice
Poznato je da su integralne žitarice bogate vlaknima koje pored toga što zasićuju organizam imaju i dobro delovanje na čitav organizam, a naročito na metabolizam. Ove žitarice su bogate mnogobrojnim vitaminima i mineralima i idealne su za malu užinu. Kupite zdravi keks sa celim žitaricama, pojedite jedan tost sa malo putera ili kreirajte mini obrok po vašoj želji i uspećete da utolite glad, bez prejedanja. 

Brokoli
Brokoli je idealan za užinu kada se jede samostalno. Pojedite nekoliko komada, obezbedite organizmu vitamine A, C i K i zasitite se na jednostavan način. Pored toga što više nećete osećati glad, brokoli će obnoviti vaš organizam i učiniti ga otpornijim na viruse i bakterije, pa čak i na razvijanje kancerogenih ćelija.  

Pročitajte još: 6 MAGIČNIH KRISTALA: Doneće dobre vibracije, pozitivnu energiju i blagostanje

Kokice
Kokice prati dobar i loš glas. Dobar je što su nutritivno bogate i utoljuju glad, a loš što se spremaju na ulju. Zbog složenih ugljenih hidrata mala količina kokica može dosta da zasiti i da vam dovoljno energije do sledećeg obroka. Suština je da ne pojedete celu činiju, već da se ograničite na 2-3 šake, ako ne želite da aktivirate njihov loš efekat. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.