· · Komentari: 0
ZDRAV NAPITAK

Za dobar početak dana: Napravite napitak pun MAGNEZIJUMA, od samo 4 SASTOJKA (RECEPT)

Napitak koji nadoknađuje magnezijum pravi se jednostavno.

1643098015_background-g5ed2fba42_1280.jpg
Foto: Piksabej

Magnezijum je neverovatno važan mineral u organizmu, od koga zavise brojni vitalni procesi.

S obzirom na njegov značaj za organizam, nedostatak ovog minerala manifestuje se kroz depresiju, grčenje mišića, aritmiju, probavne smetnje, a na duže staze može i da dovede do složenijih oboljenja.

Pročitajte još: ČAŠA MLEKA pred odlazak u KREVET: Zbog čega ovaj napitak treba da vam postane NAVIKA?

Ženama dnevno treba 310 do 320 miligrama magnezijuma, a taj broj raste ukoliko su žene u trudnoći, dok je za muškarce preporučen dnevni unos magnezijma do 400 miligrama. 

Hrana poput tamne čokolade, avokada, lisnatog povrća, orašastih plodova, semenki, banana, sadrži puno magnezijuma, a ako nemate ove namirnice, možete napraviti napitak, koji će nadoknaditi magnezijum u organizmu.

Recept za magnezijum napitak

Za ovaj napitak trebaće vam sledeća 4 sastojka:

25 g semenki bundeve

200 ml bademovog mleka

2 kašike semenki lana

pomorandža

Priprema

Semenke bundeve i lana stavite u blender i dodajte iseckanu pomorandžu. Potom sipajte i bademovo mleko, pa mutite oko 30 sekundi. Ostavite dobijeni napitak da odstoji nekoliko minuta.

Stručnjaci savetuju da ovaj napitak konzumirate ujutru, kako biste tokom dana imali dovoljno energije, i bili dobro raspoloženi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.