Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Zašto nam se traži slatko? Postoje TRI dobra razloga!

Jedna nutricionistkinja je objasnila zašto nam se slatko najviše traži u popodnevnim satima.

1616444949_Depositphotos_137846920_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Nutricionista Laura Ford iz Melburna objasnila je zašto nam se jede slatko negde oko 15 časova popodne. Ona kaže da to nije zato što nam treba šećer, nego mozak žudi za nečim drugim.

Pročitajte još: Peče vas jezik: Nije bezazleno, evo zašto bi trebalo da posetite lekara

1. Niste jeli dovoljno

Ako ne jedete dovoljno tokom dana, onda ćete imati potrebu za šećerom, jer vam je potreban energetski 'udar'. 

2. Niste uneli dovoljno ugljenih hidrata za ručak

- Ako tokom ručka ne unesete dovoljno ugljenih hidrata, to znači da ne unosite ključnu hranljivu materiju koja vam pomaže u obezbeđivanju energije - kaže Laura.

@laurafordnutrition

Every day at 3pm am I right? ##fyp ##foryou ##nutrition ##nutritionfacts ##edutok ##sugar ##science101

♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

3. Ne spavate dovoljno

Možda se pitate kakve veze ima spavanje sa žudnjom za šećerom, ali Laura kaže kako je nedostatak sna ključni uzrok želje za slatkišima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas