Oglas
· · Komentari: 0

Da li možemo da pijemo previše vode? Ako ovo primetite trebalo bi da smanjite

Idealna količina za svaku osobu je različita

1662058801_profimedia-0280530674.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Znamo koliko je hidratacija važna, posebno tokom perioda vrućina, kada je neophodno da ostanemo hidrirani. Osim regulacije telesne temperature, pijenje dovoljno vode je od vitalnog značaja za detoksikaciju i trebalo bi da bude prioritet tokom dana. Ali, da li možemo da pijemo previše vode?

Dok idealna količina vode varira za svaku osobu u zavisnosti od geografske lokacije, tipa tela i još mnogo toga, iako bi bilo potrebno mnogo da se dođe do tačke „preterane hidratacije“, moguće je popiti previše vode.

- U prekomernoj hidrataciji višak vode razblažuje koncentraciju elektrolita u krvi, izazivajući neravnotežu u mnogim sistemima tela - rekla je doktorka Ketrin Voldrop za Mind Body Green.

Pročitajte još: NAR u službi lepote: Razlozi zbog kojih ovo zdravo voće treba stavljati na lice

Pijenje previše vode može čak da dovede do disbalansa elektrolita koji se zove hiponatremija, što može imati neke prilično grube nuspojave na telo. Blaga hiponatremija karakteriše simptome gastrointestinalnog trakta, mučninu, povraćanje, gubitak apetita...

Srećom, relativno je malo verovatno da budete prekomerno hidrirani jer bi to zahtevalo da pijete ekstremne količine vode dnevno. Međutim, ako je vaš urin potpuno providan, to može da bude znak da treba da smanjte količine vode.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas