Oglas
· · Komentari: 0

Ogovaranje crpi energiju: Stručnjaci smatraju da pričanje loše o drugima nikome ne može biti "hrana za dušu"

Pre nego što se opet upustite o komentarisanje drugih ljudi, zapitajte se kako se zaisza osećate nakon toga

1690791626_shutterstock_790548355.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pojedinim ljudima je ogovaranje omiljena "disciplina". Ako ne "opletu" po kolegama s posla, prijateljima i komšijama ili ne prokomentarišu kako se ko obukao i šta je rekao, kao da im je propao dan. Ukoliko ste pomislili da se osobe koje stalno nekog ogovaraju dobro osećaju zbog toga, grešite, smatraju stručnjaci.

Ogovaranje ne donosi ništa dobro, ali može mnogo da oduzme - crpi pozitivnu energiju. Mada se za dežurne tračare kaže da im je takva navika duševna hrana i nasušna potreba, nisu ni svesne da najveću štetu nanose upravo sebi.

Posle trač partije, umesto da su zadovoljne i srećne, osećaju se prazno i loše, priznale to ili ne.

Ogovaranje je gubljenje dragocenog vremena koje bi trebalo usmeriti na poboljšanje sopstvenog života i realizaciju ličnih planova.

Zato, pre nego što se bez razloga ustremite na nekoga, razmislite šta sve korisno možete da uradite za sebe. I zapitajte se, kako biste se osećali da vi budete meta tračeva koje o vama šire bezobzirni ljudi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas