Oglas
· · Komentari: 0
DEMENCIJA

Zaboravljate da plaćate RAČUNE? To može biti OPASNO upozorenje

Ponavljano propuštanje plaćanja rata kredita ili dospelih troškova na kreditnim karticama moglo bi da bude rani pokazatelj demencije, godinama pre postavljanja dijagnoze, pokazuje nova američka studija.

1607943632_Depositphotos_54989639_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

U okviru istraživanja čiji su rezultati objavljeni ove nedelje u medicinskom časopisu JAMA analizirani su zdravstveni osiguranici koji žive sami širom SAD i praćene su njihove uplate rata kredita i troškova po kreditnim karticama tokom dužeg razdoblja.

Pročitajte još: Sedam ZDRAVSTVENIH UPOZORENJA koja nam šalju USNE

Naučnici su utvrdili da je bila veća verovatnoća da oboleli od Alchajmerove bolesti ili povezanih demencija propuštaju plaćanja i do šest godina pre postavljanja dijagnoze. Inače, Alchajmerova demencija pogađa oko 5,8 miliona Amerikanaca starijih od 65 godina, a procenjuje se da će ih do 2050. biti 13,8 miliona. Isti trend rasta važi i za ostatak sveta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas