· · Komentari: 0
LJUBAV

Da li znate u kom periodu su supružnici najsrećniji u braku? Odgovor će vas ŠOKIRATI

Odgovor na ovo pitanje dali su istraživači sa američkih univerziteta Pensilvanija i Brigam Jang.

Depositphotos_4769720_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Što duže izdrži brak to će biti bolji! Odnosno, u vreme "srebrne svadbe" brak je jači nego na početku!

Oni su koristili već postojeće podatke studije Marital instability over the life course u kojoj su učestvovala 2.034 bračna para. Ispitanici su priznali da su prvih 20 godina braka bili nesrećni, ali je posle toga zadovoljstvo počelo da raste.

Pročitaje još: Imaju li "tapiju" na ljubav samo mladi? Stariji sve češće ulaze u emotivne veze, a zbog toga nailaze na OSUDU - zašto?

- Naši rezultati pokazuju da bračna sreća, naročito kod muškaraca, lagano raste u kasnijim godinama - kažu autori studije.

Kod muškaraca bračna sreća raste sa godinama.

Istraživači smatraju da razlog možda leži u tome što bračni partneri u kasnijem životnom periodu, kada im deca odrastu i osamostale se, imaju više vremena za zajedničke aktivnost, a i međusobno poštovanje je tada veće.

Pročitajte još: Ukoliko želite da očuvate vezu nikako ne radite sledeće stvari

Ova teorija se poklapa sa rezultatima istraživanja australijskog univerziteta Dikin, gde je zaključeno da su parovi koji su 40 godina zajedno zadovoljniji brakom od tek venčanih partnera.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.