· · Komentari: 0

Kako raskidaju muškarci, a kako žene? Jačem polu neophodno više vremena pre nego što donese odluku da prekine vezu

Istraživanja su dala zanimljive podatke

1684060697_shutterstock_764346061.jpg
Foto: Shutterstock

Raskid emotivne veze je često bolan i težak, bez obzira na to ko je incijator prekida partnerskog odnosa. Ali muškarci i žene se razlikuju u načinu donošenja takve odluke.

Istraživanja govore da je jačem polu neophodno više vremena nego ženama da prekine vezu! Damama je potrebno najviše šest dana da donesu takvu odluku, a muškarcima otprilike mesec dana. Dakle, jači pol temeljnije analizira svoju nameru, pre nego što učini takav korak.

Kada je o metodama raskida reč, većina žena smatra da je to najbolje uraditi na direktan način, uz iskren razgovor sa partnerom, jer je manje bolno. S druge strane, oko 88 odsto muškaraca kaže da je najpre potrebno dobro razmisliti i detaljno isplanirati raskid, kako bi za drugu stranu to bilo manje traumatično.

Ali kada razmišljaju o raskidu, i žene i muškarci se rukovode ličnim osećanjima koja su možda tokom veze potisnuli. Recimo, desi se da u jednom trenutku partnerski odnos opet izgleda funkcionalno, ali se posle malog neslaganja i problema sve vraća na staro. Onda sledi osećaj depresije i tuge, jer osoba napokon shvata da je vezi došao kraj i da nema povratka. Ali kada do raskida ipak dođe, svako će se suočiti sa pitanjem: "Da lu ću ikad naići na osobu kao što je ona ili on?"

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.