Oglas
· · Komentari: 0

Koliko je zapravo potrebno da se prebrodi raskid? Nije kako smo mislili

Raskidi mogu da budu teški i bolni

1668680696_shutterstock_175938590.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Razvod ili raskid smatra se drugim najstresnijim životnim događajem.

Prekid veze nikada nije lak, čak i ako je to dobra odluka u vašem životu. Iako bi moglo da se čini da je malo lakše za osobu koja je inicirala raskid, obe strane pate.

Vašem umu je potrebno vreme da se "izleči", a to je ono što treba da date sebi - vreme.

Pročitajte još: Znakovi koji ukazuju na to da između vas i neke osobe postoji jaka hemija: Protumačite gestove

Možda mislite da će vam trebati godine da prebolite raskid, ali prema rečima stručnjaka, to ne traje toliko dugo koliko mislimo. Naravno, dužina vaše veze igra vitalnu ulogu u tome koliko je lako ili teško nastaviti dalje, ali dobra vest je da je za to potrebno manje vremena nego što smo do sada mislili.

Koliko je potrebno da se prevaziđe raskid?

Prekid veze može da nosi sa sobom niz negativnih emocija. To može da utiče na vaše samopoštovanje, utičući na različite aspekte vašeg života. Verovatno ste čuli da je potrebno pola vremena trajanja veze da se prebrodi raskid, ali smatra se da to zapravo nije tačno. Nekoliko faktora dolazi u igru, na primer kako razmišljate o svojoj vezi i sebi posle. Međutim, prema kliničkom psihologu dr Ramani Durvasula, potrebno je oko šest nedelja da se priviknete na život bez nekadšnjeg partnera, prenosi The List.

- Svojim klijentima sve vreme govorim: dajte sebi šest nedelja - ističe dr Ramani.

Studija iz 2007. je pokazala da je 71% reklo da im je trebalo oko tri meseca da prebrode raskid, dok je istraživanje iz 2017. pokazalo da je za to potrebno oko šest meseci. Ipak, svaki odnos je jedinstven.

Pročitajte još: Kako da znate kada je vreme da prekinete svoju vezu? Crvene zastavice vredne pažnje

Društvene mreže mogu da otežaju da prebrodite raskid

Najbolje je prekinuti sve veze i sve oblike komunikacije odmah nakon raskida da biste mogli da nastavite dalje, ali društveni mediji to otežavaju. To može da bude još izazovnije u svetu u kome je većina nas pri društvenim medijima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas