Oglas
· · Komentari: 0

Pet REČENICA koje nikako ne treba da izgovorite na prvom sastanku: Deluju ljubazno, ali su zapravo uvredljive

Šta su prava, a šta pogrešna pitanja?

1698766528_1689528081_sastanak.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Verovatno vam se nekada dogodila situacija u toku romantičnog sastankada ste se osetili uvređeno od strane osobe sa kojom ste izašli ili ste osetili neprijatnu tišinu jer ste postavili pogrešno pitanje. Šta su prava, a šta pogrešna pitanja?

Saznajte koja su to pitanja koja šalju pogrešan signal i mogu da se protumače kao uvreda, iako to, zapravo, nisu....

1. Tako si lepa, pitam se zašto si još uvek sama.

Ovo je veoma loš način da nekome udelite kompliment iz više razloga. Prvi razlog jeste taj što osobi sa kojom ste izašli šaljete poruku da ste fokusirani isključivo na fizički izgled. Drugi razlog je što aludirate da je samoća loša i da je osoba nepotpuna ako je sama, što je apsolutno pogrešno.

2. Bez uvrede, ali…

Ovu rečenicu treba da izbegavate zato što se u većini slučajeva može dogoditi da se osoba uvredi. Iza "ali" obično sledi nešto što nije prijatno. Na ovaj "upakovan" način zapravo pokušavate da kažete nešto što vam se ne dopada, sa čim se ne slažete i čak posredno klritikujete, a to baš ne ostavlja dobar utisak na prvom sastanku. Postoje mnogo lepši i prijatniji načini da iskažete svoje mišljenje o nečemu što vam se ne dopada.

3. Da li si bliska sa svojom porodicom?

Pitanje je veoma intimno i nije prikladno za prvi dejt, zato što još uvek ne znate ništa o potencijalnom partneru. Možda je osoba u lošim odnosima sa svojom porodicom, možda je izgubila roditelje, tako da je to više za razgovor koji obično usledi nakon izvesnog perioda druženja i izgrađenog poverenja. Kada dođe pravi trenutak, osoba će vam se sama otvoriti, nećete čak ni morati da pitate.

4. Koliko zarađuješ?

Izbegavanje pitanja o nečijim prihodima spada u deo bontona. Kao što je nekulturno isticati svoj materijalni status, isto tako je neprikladno ispitivati nekoga o tome. Pre svega neko je možda baš u tom momentu dobio otkaz ili izgubio firmu, tako da mu ovim pitanjem samo stajete na muku. Sa druge strane ostavljate utisak da vam je isključivo stalo do nečije zarade i vrednost osobe merite prema onome što poseduje, što može da je odbije od vas.

5. Možda bi ti bolje stajala druga odeća.

Bez obzira na to što ste želeli možda da udelite neku vrstu saveta i preporuke, ova rečenica je aposlutni promašaj. Na taj način osoba može da se oseti nedovoljno atraktivnom, čime joj narušavate samopouzdanje jer će početi da preispituje svoj odabir frizure i garderobe. Može da pomisli da želite da je menjate i da vam se ne dopada onakva kakva jeste. 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas