Oglas
· · Komentari: 0

Zašto je kuvanje odlična terapija za parove? Unosi jednu važnu komponentu

Kada je brak u nevolji, mnogi parovi se okreću terapiji kao opciji. Ali za neke ljude, ideja o savetovanju parova može izgledati iscrpljujuće ili zastrašujuće

1680092210_shutterstock_568987891.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Može postojati strah od otvaranja pred strancima. Ipak, ovde se vaše mogućnosti ne završavaju. Nova istraživanja bi dodala i - kuhinju.

Kuvanje jela je odlična aktivnost za zdravlje mozga, a smatra se da je odlično i za emocionalno zdravlje. Evo šta to može učiniti za vašu vezu.

"Terapija kuvanjem" može pomoći u izgradnji komunikacijskih veština i intimnosti. Razmislite o tome šta je sve portebno uraditi kako biste došli do krajnjeg rezultata, obroka. Za početak treba da se odlučite za obrok koji oboje volite, izađete i uzmete sastojke, pripremite se za proces kuvanja, kuvate i konačno uživate u obroku zajedno. Celokupno iskustvo zahteva fokus, koordinaciju, komunikaciju i kreativnost, a sve su to zajedno utiče i na vas kao par.

Kuvanje je takođe odličan način da svom partneru pokažete ljubav, kaže terapeut za odnose Džejmi Bronstein prenosi The List.

Foto: Shutterstock

- Bilo da kuvate za svoju voljenu osobu ili kuvate zajedno, vi delite, dajete i primate ljubav, a to je scenario na kome svi dobijaju. Za neke parove, to bi mogao biti jedini put da provedu kvalitetno vreme zajedno tokom naporne nedelje. Ideja je da u svoj život uvedete zajedničku aktivnost — onu koja omogućava inspiraciju i zajednički cilj.

Kako isprobati terapiju kuvanja u vašoj vezi

Psihoterapeutkinja i zagovornica "kuhinjske terapije" Šarlot Hejstings rekla je za Metro da je važno sagledati sve načine na koje možete da podelite odgovornosti u procesu kuvanja. Ovo može postati ključno za parove koji nemaju veliki kuhinjski prostor ili puno pribora. Svako od vas ima nešto da uradi — bilo da je to kupovina namirnica, priprema, kuvanje ili pranje sudova.

- Najvažnije je podeliti zadatke i ceniti činjenicu da je za pripremu celog obroka potrebno toliko različitih podjednako važnih delova - savetuje psihoterapetu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas