Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто је кување одлична терапија за парове? Уноси једну важну компоненту

Када је брак у невољи, многи парови се окрец́у терапији као опцији. Али за неке људе, идеја о саветовању парова може изгледати исцрпљујуц́е или застрашујуц́е

1680092210_shutterstock_568987891.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Може постојати страх од отварања пред странцима. Ипак, овде се ваше могућности не завршавају. Нова истраживања би додала и - кухињу.

Кување јела је одлична активност за здравље мозга, а сматра се да је одлично и за емоционално здравље. Ево шта то може учинити за вашу везу.

"Терапија кувањем" може помоц́и у изградњи комуникацијских вештина и интимности. Размислите о томе шта је све портебно урадити како бисте дошли до крајњег резултата, оброка. За почетак треба да се одлучите за оброк који обоје волите, изађете и узмете састојке, припремите се за процес кувања, кувате и коначно уживате у оброку заједно. Целокупно искуство захтева фокус, координацију, комуникацију и креативност, а све су то заједно утиче и на вас као пар.

Кување је такође одличан начин да свом партнеру покажете љубав, каже терапеут за односе Џејми Бронстеин преноси Тхе Лист.

Фото: Схуттерстоцк

- Било да кувате за своју вољену особу или кувате заједно, ви делите, дајете и примате љубав, а то је сценарио на коме сви добијају. За неке парове, то би могао бити једини пут да проведу квалитетно време заједно током напорне недеље. Идеја је да у свој живот уведете заједничку активност — ону која омогуц́ава инспирацију и заједнички циљ.

Како испробати терапију кувања у вашој вези

Психотерапеуткиња и заговорница "кухињске терапије" Шарлот Хејстингс рекла је за Метро да је важно сагледати све начине на које можете да поделите одговорности у процесу кувања. Ово може постати кључно за парове који немају велики кухињски простор или пуно прибора. Свако од вас има нешто да уради — било да је то куповина намирница, припрема, кување или прање судова.

- Најважније је поделити задатке и ценити чињеницу да је за припрему целог оброка потребно толико различитих подједнако важних делова - саветује психотерапету.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas