· · Komentari: 0
LOJALNI I DRUŠTVENI

5 MINIJATURNIH RASA PASA koje su idealne za vaš dom i decu (FOTO)

Mali psi su mnogo zahvalniji za stanove, a srčanosti i odanosti im ne manjka u odnosu na velike.

1638026440_shutterstock_1654708225.jpg
Foto: Shutterstock

Mali psi su postali veoma popularan izbor za kućne ljubimce. NJih možemo smestiti i u krilo i nositi ih svuda sa sobom.

Imajte u vidu da, poput velikih pasa, i mali zahtevaju puno pažnje i nege. A uz to, zimi ih treba obući. Pogledjate listu od 5 najzahvalnijih malih pasa, koji čine idealne kućne ljubimce.

Pročitajte još: DA LI PAS SME DA JEDE hleb, sir ili kikiriki? Odgovori bi vas mogli iznenaditi

1. Čivava

Čivava je najprepoznatljiviji mali pas, čest ljubimac imućnih pojedinaca. Čivava ima specifičan karakter, a teži između 0.5 i 2.5 kilograma. Ime joj potiče od meksičkog grada Čivava. Iako je tako minijaturan, odan je vlasniku, a ume da bude i zaštitnički nastrojen, te ponekad preterano lajav. Čivava je veran prijatelj, srdačan i prepun ljubavi za gazdu.

2. Bišon

Bišonu prevodu sa francuskog znači okrugli kovrdžavi pas, a teži između 3 i 5 kilograma. Bišon je porodični pas, jer je lojalan, druželjubiv je prema deci, ali i drugim životinjama. NJegova prepoznatljiva karakteristika je pufnasto belo krzno koje zahteva redovno četkanje.

3. Bostonski terijer

Bostonski terijer je mali pas kratkog i uspravnog repa. Ova rasa pasa je veoma inteligentna i laka za dresuru, što ih čini dobrim izborom za ljubimca. Porodičan je pas i saradljiv sa decom, no, mana mu je ta što voli da žvaće sve što stigne, pa morate držati mnoge stvari van njegovog domašaja.

4. Francuski buldog

Francuski buldog je srodnik engleskog i američkog buldoga. Razigran je, inteligentan i lojalan, te divan pratilac čoveka. Ova rasa postoji još od drevnih vremena, a širila se posredstvom feničanskih trgovaca.

5. Patuljasti kontinentalni španijel (Papilon)

Patuljasti kontinentalni španijel (Papilon) je vrsta koja pripada porodici Španijel pasa i teži oko 4kg. Naziv je dobio po leptiru, na kog podseća, zbog dugačke dlake na ušima. Miran je, inteligentan i samouveren, ali može biti rezervisan prema ljudima koje ne poznaje. U suživotu sa gazdom je prijateljski nastrojen, srećan i avanturista, a živi čak do 17 godina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.