· · Komentari: 0

Da li psi mogu da prepoznaju braću i sestre? Zanimljivost o omiljenom kućnom ljubimcu

Boravak u leglu je vrlo važan tokom prvih nedelja razvoja, međutim, da li ste se ikada zapitali da li odraslom psu nedostaju srodnici?

1674308114_shutterstock_1499914706.jpg
Foto: Shutterstock

Od samog trenutka rođenja, štenci imaju gomilu braće i sestara koji im prave društvo.

Štenci razvijaju snažnu povezanost sa braćom i sestrama u tih prvih nekoliko nedelja života, pošto ekipa u leglu pruža priliku za socijalizaciju koja pomaže mladim psima da razviju samopouzdanje.

Život šteneta je prilično jednostavan. Sastoji se uglavnom od hranjenja, maženja sa majkom, igranja sa braćom i sestrama i spavanja.

Kada se ovo poznato okruženje usredsređeno na braće i sestre poremeti, štenad će sigurno doživeti određeni stres. Ipak, štenci će se prilagoditi - posebno ako im se pruži ljubav i stimulacija od njihove nove ljudske porodice, navodi portal "K9ofmine".

Pročitajte još: Povređen pas lutalica sam ušetao u veterinarsku ambulantu: Snimak koji je mnoge rasplakao (VIDEO)

Kao vlasnici kućnih ljubimaca, moramo da se fokusiramo na njihovu socijalizaciju i obuku kako bismo stvorili nove, pozitivne asocijacije sa novim okruženjem našeg psa. Vremenom, mladi štenci će početi da smatraju svoje ljudske porodice svojim "čoporom".

U slučaju da se pas sretne sa svojim bratom ili sestrom, on može prepoznati miris svog legla, ali to svakako nije zagarantovano.

U početku, štencima će nedostajati njihova braća i sestre, ali, oni će to ubrzo preboleti. Naučnici su otkrili da psi nemaju mentalne kapacitete da razmišljaju o vršnjacima iz ranog života, tako da im srodnici neće nedostajati na ljudski način, prenosi taj portal.

Ali, biti uzet iz jedine porodice i okruženja koje ste ikada poznavali je svakako traumatično, i u tom smislu, štene će u početku biti tužno što pored sebe nema svoju krznenu braću i sestre kao što su uvek bili.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.