· · Komentari: 0

5 MODNIH GREŠAKA koje pravite tokom leta a niste ih ni svesni

Ispravite ove sitnice i ovog leta bićete modna ikona

1658827608_tamara-bellis-68csPWTnafo-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Leto nam donosi toliko mogućnosti u svakom aspektu života, pogotovo kada se radi o modi. Letnji komadi daju nam više slobode za kombinovanje i eksperimentisanje. Međutim, ovo su neke od grešaka koje bi trebalo da ispravite da bi ovog leta bile kraljice stila.

Biranje pogrešnih materijala

Materijali poput poliestera, poliamida ili poliakrila imaju svoje prednosti. Komadi od ovakvih materijala mogu biti izrađeni po poslednjoj modi a jeftiniji su od nekih drugih, npr. pamučnih ili svilenih odevnih kombincija.Međutim, leti koža slabije diše ispod tih materijala i dosta se više znojimo. Letnja odeća mora biti lagana i prozračna ukoliko želimo da se u njoj osećamo komforno. Stoga, kada nastupe visoke temperature trebalo bi birati materijale poput pamuka, svile ili lana.

Nošenje pogrešnog donjeg veša

Kao što smo već rekli, leti bi trebalo da nosimo prozračnije odevne predmete. Uz takve materijale, potrebno je pažljivije birati donji veš. Na primer, preuske gaćice ili grudnjak mogu napraviti ružna ispupčenja koja su vidljiva kroz odeću. Za ovo godišnje doba, trebalo bi birati veš u neutralnim bojama da se ne bi provideo. Crno donje rublje nije preporučljivo, a najbolja opcija bi bila lasrski sečene gaćice koje vam se neće provideti i ocrtavati.

Preterano kombinovanje boja

Leto je konačno stiglo, pa su sa njim stigle i boje. Konačno možemo dosadnoj zimskoj odeći da kažemo doviđenja a da sa zadovoljstvom pozdravimo kombinovanje boja i šarene letnje haljine. Međutim, ni sa bojama ne bi trebalo preterivati jer i u kombinovanju postoje određena pravila. Uopšteno važi: nemojte kombinovati više od tri različite boje.

Ukoliko želite da izmiksujete boje kako treba, trik je da se držite iste palete boja. Na primer, pomešajte tamnoplavu sa tirkiznom i svetloplavom i dobićete vrlo harmoničan izgled.

Pročitajte još: Na ove detalje obratite pažnju kada kupujete FARMERKE: Koji modeli vizuelno vama mogu najbolje da stoje

Previše modnih dodataka

Leti postoji toliko akseosara kojimamožemo upotpuniti autfit. Od šešira, nakita, rajfova sa raznovrsnim dezenima pa sve do najrazličitijih torbica. Međutim, trebalo bi se i u ovo vreme pridržavati dobro poznatog pravila-manje je više.

Nošenje pogrešnog broja

O ovome bi trebalo voditi računa za vreme svakog godišnjeg doba, a pogotovo leti. Leti nosimo užu i kraću odeću, te bi pogrešan broj mogao potpuno da vam pokvari izgled.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.