Oglas
· · Komentari: 0
NEGA I LEPOTA

5 saveta profesionalnih FRIZERA o KOSI: Na ovaj način ćete joj pružiti najbolju negu

Nećete potrošiti mnogo novca, a vaša kosa će izgledati savršeno

1658834644_foto-Pexels.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Ukoliko želite da vaša kosa izgleda kao posle posete profesionalnom frizeru, pratite svedeće savete. Oni su veoma koristi i dolaze direktno od profesionalaca. 

1. Perite kosu mlakom vodom

Temperatura vode je jako bitna. Verovatno perete kosu toplom ili vrelom vodom koja zapravo nikako nije dobra za kožu glave. Mlaka voda će lepo isprati sapunicu i neće iritirati već osetljivo područje kože glave.

2. Od tipa kose zavisi koliko često treba da je perete

Ako imate tanku dlaku, morate da perete kosu svaki ili svaki drugi dan, dok devojke sa gustom kosom mogu sebi da priušte da je peru dva puta nedeljno. Ukoliko imate tanju dlaku, umesto šamponom svaki drugi put perite kosu balsamom kako biste sprečile da se prirodno masti.

3. Količina šampona je jako bitna

Osim što ćete uštedeti novac, sačuvaćete i prirodni sjaj vaše kose. Drage dame, da biste oprale kosu dovoljno vam je da nanesete samo malo šampona na glavu. To što vam je cela glava u peni ne znači da ste je dobro oprale. Obavezno je dobro isperite jer čestice šampona mogu izazvati perutanje ili alergiju.

4. Menjajte šampone

Barem jednom mesečno isprobajte neki novi šampon, pošto se posle nekog vremena kosa zasititi jednog istog šampona i prestaje da deluje na njega.

5. Umesto balsama koristite masku za kosu

Maske za kosu sadrže više hranljivih sastojaka i posebno gode farbanoj kosi, tako da slobodno ponekad zamenite svoj regenerator nekom od hranljivih maski za vaš tip kose.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas