Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA I NEGA

BALSAMUJTE svoju lepotu! Isprobajte domaći EGIPATSKI balzam za podmlađivanje i zatezanje lica (RECEPT)

Da li ste se nekada zapitali koja je tajna egipatske lepote?

1643235750_egypt-g631e0b779_640.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Mladolika, zategnuta i elastična koža san je svake žene, a drevni egipatski preparati garantuju upravo ovo, što svako ženi treba. Donosimo vam recept za tradicionalni egipatski balzam za negu tela i lica, koji će potpuno regenerisati vašu kožu.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Egipatske žene i kraljice kupale su se u mleku i upravo neki današnji proizvodi za šminkanje nastali upravo u njihovim palatama. Drevni Egipat je bio poznat po lepim ženama savršeno negovane kože i lepe i zdrave kose.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Iako u to vreme nisu imale skupocene preparate, kreme i losione koja savremena žena može kupiti, znale su uz pomoć darova prirode sebi osigurati negu kakvu današnja žena može samo sanjati.

Prirodni balzam sa pčelinjim polenom

Sastojci za pripremu balzama:

  • pola kašičice pčelinjeg polena
  • 1 kašičica meda
  • 20 grama pčelinjeg voska
  • 2-3 kapi tinkture propolisa,
  • 70 mililitara ulja po želji (maslinovo, bademovo, kokosovo, arganovo)
  • par kapi eteričnog ulja po želji

Priprema prirodnog balzama za kožu:

Pčelinji vosak stavite u čistu teglicu i prelijte uljem. Malu količnu ulja ostavite sa strane.

Pročitajte još: NJihov slučaj obišao planetu: Blizanci rođeni u dve različite godine

Pomešajte ostale sastojke u dubljoj posudi. Pomešajte sastojke tako da dobijete gustu pastu.

Na pari zagrejte vosak i ulje da se istope. Istopljeni vosak i ulje dodajte prethodno pripremljenoj pasti pa dobro umutite da se stvori kremasta pasta. Vratite je u teglicu i vaš balzam je spreman za korišćenje!

Pročitajte još: Da li je i vama ovo previše DETINJASTO: Paparaci uslikali Dženifer Lopez, a jedan detalj oko njenog vrata NIKO NIJE OČEKIVAO (FOTO)

Ukoliko vam smeta jak miris meda i propolisa možete dodati par kapi esencijalnog ulja po želji.

Preparat mažite pred spavanje i ujutro će vas dočekati meka, nežna i hidrirana koža. Nakon svake upotrebe dobro zatvorite i može trajati par meseci.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas