Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA LICA

Magično eterično ulje DIVLJE RUŽE: Briše ožiljke i čuva lepotu lica

Nega prirodnim preparatima je najdelotvornija za održavanje lepote.

1629667717_soap-2726394_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Hladno ceđeno, nerafinisano ulje dobijeno iz ploda divlje ruže ili šipurka. Veoma je bogato antioksidansima, poput retinolne kiseline i vitamina C. Duboko prodire u kožu i intenzivno je hidrira. Ovi vitamini deluju na bržu obnovu ćelija kože i daju joj svež i sjajan izgled.

Pročitajte još: Dijeta PUN TANJIR: 10 namirnica koje možete jesti neograničeno! (MENI)

Ovo ulje je jedno od najboljih ulja za njegu zrele kože, a danas sve učestalije kod tretiranja nepravilnosti i ožiljaka na koži. Poseduje značajna regenerativna svojstva i smatra se veoma vrednim uljem za negu kože lica i tela. 

Ulje divlje ruže najčešće se koristi za negu zrele kože, jer je revitalizuje, regeneriše i podmlađuje...
Intezivnija hidratacija
Uz pomoć ulja divlje ruže vraća se vlažnost kože, te ona postaje meka i hidrirana. Na ovaj način ublažava se suvoća, perutanje i svrab kože, a zadržava se njen mladoliki izgled.

Ulje divlje ruže najčešće se koristi za negu zrele kože, jer je revitalizuje, regeneriše i podmlađuje. Ublažava duboke bore i stimuliše stvaranje kolagena, pa se često koristi za tretiranje regije oko očiju. Sinteza kolagena u koži se smanjuje kako starimo, te je njegovo stvaranje važno da bi koža zadržala svoju elastičnost i čvrstinu.

Pročitajte još: Nema gladovanja: Proverena DIJETA za menopauzu i bolnu menstruaciju (JELOVNIK)

Redovna upotreba ulja divlje ruže sprečava nastanak ožiljaka, strija ili akni. Moćno je sredstvo za ublažavanje hiperpigmentacija i drugih promena i oštećenja kože, uzrokovanih preteranim izlaganjem sunčevim zracima. Ulje divlje ruže bogato je antioksidansima koji sprečavaju negativno delovanje UV zraka i usporavaju foto-starenje kože.

Pročitajte još: Letnja vegetarijanska DIJETA: Ukusna i efikasna! (JELOVNIK)

Kako se koristi ulje divlje ruže?

Ukoliko se nanosi na vlažnu kožu, ulje divlje ruže može se koristiti umesto kreme ili seruma za lice. Od njega se mogu pripremati maske i pilinzi za lice i telo. Sa samo nekoliko kapi ovog ulja možete obogatiti i svoju regularnu kremu za negu lica, kao i losion ili mleko za negu tela.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas