Oglas
· · Komentari: 0

Da li parfem ima ROK TRAJANJA? Smatra se da ove note traju kraće

Parfem se hiljadama godina smatra luksuznim proizvodom.

1678361935_shutterstock_673856206.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Prilikom odabira parfema trebalo bi da uzmete u obzir razne note unutar mirisa, kao što su cvetne, voćne, drvene... Isto tako, stručnjaci napominju da bi trebalo da uzmete u obzir hemiju svog tela. Jednostavno rečeno, parfemi mogu drugačije mirisati na drugim ljudima. Da biste utvrdili da li će vam miris odgovarati, vaš zglob ili lakat su najbolje mesto za prskanje parfema.

Čuvanje parfema

Dok većina kozmetičkih proizvoda ima rok trajanja, neke bočice parfema nemaju. U proseku, proizvođači mirisa napominju da bočica parfema može trajati jednu do tri godine. Ali ovaj broj je samo procena.

Ipak, istina je da kada jednom otvorite bočicu parfema, sat otkucava. Kada prskate parfem, kiseonik ulazi u samu bočicu, što vremenom menja miris. Uprkos tome, dugotrajnost parfema možete da produžite tako što ćete ga adekvatno čuvati dalje od toplote i sunčeve svetlosti.

Stručnjaci predlažu stavljanje parfema na tamno mesto ili u frižider.

- Kada se parfem kreira postoji proces koji se zove maceracija u kojem treba da odstoji u alkoholu neko vreme pre nego što se smatra spremnim za prodaju. Na kraju krajeva, ovo garantuje da će vaš parfem trajati godinama pod povoljnim uslovima - objašnajva stručnjak za mirise Timoti Han objasnio je za Bustle.

Nažalost, poznato je da neki mirisi, uključujući citruse i belo cveće, imaju kraći vek trajanja. Isto važi i za čiste mirise ili mirise bez alkohola. S druge strane, začinski, drveni i mirisi vanile će trajati duže jer je manja verovatnoća da će oksidirati.

Ako niste sigurni da je vaš parfem istekao, poprskajte ga na papir i pomirišite ga. Ako je miris slabiji verovatno je da je pri kraju rokua. Ako vam je parfem istekao i nastavite da ga koristite, nema razloga za brigu. Nije baš uobičajeno da osoba ima neželjenu reakciju na parfem koji mu je istekao.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas