Oglas
· · Komentari: 0

Dva recepta za masku od cimeta: Prirodni preparati za čišćenje lica - Za blistaviju kožu (RECEPTI)

Nije vam potrebna gomila novca

1688634861_shutterstock_188305124-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Cimet pored toga što predivno miriše, ima i odličnu ulogu u nezi kože lica...

Svakodnevno nam je lice izloženo prljavštini koja se nalazi svuda oko nas i koju je nemoguće iskoreniti.

Da bismo imale čisto i uvek sveže lice, potrebno je koristiti razne proizvode za čišćenje lica. Međutim, oni uglavnom imaju visoku cenu, pa se ustručavamo da ih kupimo, a pribegavamo rutini - sapun i voda. Dobro je poznato da sapun isušuje kožu, pa se pitamo kako da promenimo tu rutinu. Jednostavno - potreban vam je samo cimet i ova dva odlična recepta - pogledajte!

Maska br. 1

Sastojci:

- kašika meda
- pola male kašike cimeta

Ova maska je blaga i pogodna za svaki tip kože. Pomešajte ova dva sastojka i nanesite dobijenu masku na lice, na oko 15 do 20 minuta. Zatim je isperite mlakom vodom i osušite kožu. Nanesite hidratantnu kremu. Takođe se ova maska može stavljati na bilo koji deo tela koji je zahvaćen bubuljicama, jer smiruje efikasno kožu.

Maska br. 2

Sastojci:

- kašika cimeta
- kašika jogurta
- malo vode (po mogućstvu flaširane)

Ova maska je malo jača, pa je potrebno prvo da je isprobate na manjem delu lica, kako biste utvrdili da vam neće smetati i da se neće pojavljivati neugodan osećaj peckanja. Ako se to desi, samo je stavite na područja koja su najviše zahvaćena bubuljicama. Takođe nemojte nigde izlaziti nakon nanošenja ove maske, jer će vam lice verovatno dobiti crvenkastiju boju koja nestaje nakon nekoliko sati.

Pomešajte jogurt, cimet i malo vode u jednoj činiji i dobo promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim stavite masku na lice i skinite je nakon 5 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas