· · Komentari: 0
frizura

I RAVNA KOSA zahteva posebnu pažnju: Kako treba da izgleda njena nega?

Ravna kosa je suprotno mišljenju mnogih zahtevna za održavanje.

1609319843_Depositphotos_23115590_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ako sledite dobru rutinu koja odgovara vašem tipu kose i njenim potrebama, održaćete svoju kosu i teme glave zdravim. Ravna kosa je suprotno mišljenju mnogih zahtevna za održavanje. Vrlo često sklona je lomljenju, zamršenim vlasima i opadanju, naročito ako je duga. U tom pogledu, prema savetima profesionalnih frizera donosimo vam danas smernice za dnevnu rutinu nege ravne kose.

Pročitajte još: Nega lica nakon 35. godine: Šta obavezno treba da postane rutina?

Pranje ravne kose
Nega ravne kose podrazumeva upotrebu regeneratora sa kokosovim i arganovim uljima koji hidriraju i neguju kosu celom njenom dužinom. Regenerator nije preporučljivo nanositi na skalp jer će na taj način doprineti masnom izgledu kose. Desetak centrimetara od skalpa pa sve do krajeva kose, dužina je koju treba da pratite.

Osnovna prednost ravne kose je u tome što prirodna ulja sa vlasišta ravnomerno putuju duž kose, obezbeđujući joj zaštitu. Međutim zbog toga ona često ima tendenciju da izgleda masno. Upravo tu vi stupate na snagu jer pravilnom negom i stilizovanjem možete svoju ravnu kosu da učinite privlačnom.

Nega

Nega ravne kose podrazumeva upotrebu regeneratora sa kokosovim i arganovim uljima koji hidriraju i neguju kosu celom njenom dužinom. Regenerator nije preporučljivo nanositi na skalp jer će na taj način doprineti masnom izgledu kose. Desetak centrimetara od skalpa pa sve do krajeva kose, dužina je koju treba da pratite.

Osnovna prednost ravne kose je u tome što prirodna ulja sa vlasišta ravnomerno putuju duž kose, obezbeđujući joj zaštitu.

Pročitajte još: Kako da nanosimo šminku sa ŠLJOKICAMA? Pet pravila

Kako je stilizovati?

Kako bi svojoj kosi podarili volumen iskoristite penu za kosu. Pena će vašu kosu sprečiti da pada i izgleda previše beživotno. Penu je potrebno naneti na vlažnu kosu i sušiti prirodnim putem. U zimskom periodu možete da koristite fen za kosu sa opcijom hlađenja kombinujući topao i hladan vazduh kako bi je minimalno oštetili.

Suviše glatka i ravna kosa nezahvalna je za izradu pletenica jer su sklone tome da se lako raspletu a vezana kosa u repu, obično se pretvori u konjski rep. Kako biste se lakše izborili sa ovim problemima iskoristite sprej za kosu kako bi svojim vlasima dodali teksturu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.