· · Komentari: 0
trepavice

Kako PRAVILNO skinuti MASKARU: Ovo nikako ne smeta da radite

Za svaki tip šminke valja odabrati odgovarajuće čistače, a za maskaru je najbolje koristiti specijalizovana sredstva.

1599133022_Depositphotos_36634185_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Šminka se mora skinuti sa očiju i lica svake večeri.

Sredstvo za skidanje maskare treba da izaberete prema vrsti maskare koju koristite, ali i uzimajući u obzir osetljivost vaših očiju i predela oko oka. Vodootporna maskara se, po pravilu, najteže skida i obično je to najlakše uraditi dvofaznim sredstvom. Međutim, ni ono nije "čarobno" i treba ga koristiti pažljivo i strpljivo.

Zato, prvo promućkajte energično rastvor da se dve faze dobro izmešaju. Natopite tupfer pamučne vate odgovarajućom količinom - nije dovoljno samo da kanete nekoliko kapi, ali ne treba ni da tupfer bude previše nakvašen.

Foto: Deposit

Pročutajte još: Prilagodite NEGU dolasku JESENI: Ove ČETIRI STVARI su ključne

Sada prislonite nežno tupfer na zatvoreno oko i držite ga pritisnutog na trepavicama, pet do šest sekundi. Zatim povlačite tupfer nadole i ka spoljnom uglu oka par puta. Otvorite polako oko, usmerite pogled na gore, a tupfer prislonite na donje trepavice i pritisnite tupfer na njih i držite sekund-dva.

Konačno, držite oko otvoreno, a tupferom pažljivo podignite gornje trepavice i lagano prevlačeći da se maskara rastvori i na toj strani, čistite ih potezom na gore. Sada umočite štapić za uši u sredstvo za čišćenje maskare, blago ga ocedite pritiskom o grlić bočice i pažljivo očistite tragove maskare koji su ostali između trepavica, naročito uz sam rub kapka.

Pročitajte još: Ove TRI BOJE će gospodariti JESENJIM KOLEKCIJAMA! Pripremite svoje kombinacije na vreme (FOTO)

Ako su ostale malo tvrđe fleke od maskare, nipošto nemojte trljati oko. Jednostavno, ponovite ceo proces.

Nemojte trljati oči.

Zapamtite da je koža oko očiju oko deset puta tanja nego na drugim delovima lica. Negujte je pažljivo jer će ona pokazati ne samo godine već i to kako ste se ponašali prema njoj!

Pročitajte još: Kako da nanesete SENKU ZA OČI, a da ostane ceo dan? Ovo su trikovi

Ako oči previše trljate, polusuvim tupferom, rizikujete da trepavice opadaju brže nego što je to prirodno. Iste posledice izazvaće i neredovno skidanje šminke.

Kao rezultat, možete imati vrlo proređene trepavice koje ćete teško obnoviti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.