· · Komentari: 0
nega

Maske od KURKUME za lepo lice bez akni: Kako da ih napravite kod kuće

Jednostavno je, samo pazite da vam kurkuma ne ode na odeću, jer se teškos skida.

1608555215_Depositphotos_178515116_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Kurkuma se često koristi i van kuhinje kao tretman lepote. Može mnogo da doprinese zdravoj kosi i koži.

Aktivno jedinjenje u kurkumi se naziva kurkumin, i predstavlja žuti pigment koji je pun antibakterijskih i antiinflamatornih svojstava. Kada se nanese na kožu, bori se protiv bakterija i tako sprečava akne i crvenilo.

Pročitajte još: Hladno je, vreme je za CITRUSE: Napravite domaći piling

Maska od kurkume i limuna

  • 1 kašičica kurkume
  • 2 kašičica sveže isceđenog limunovog soka

Sastavite i mešajte sve dok ne postane glatka masa. Nanesite na čisto lice i pustite da stoji 15-20 minuta. Isperite toplom vodom i osušite.

Limun ima moćne adstringentne osobine, a kurkuma deluje nasprečavanje pojave viška ulja i nastajanje novih akni.

Foto: Deposit

Maska kurkume i aloe vera gela

  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašika aloe vera gela

Pomešajte gel i kurkumu i dodajte malo vode. Takođe, smesa treba da postane glatka. Nanesite na čisto lice i vrat i ostavite 20 minuta. Isperite i osušite.

Pročitajte još: Čarobno i ženstveno: Uz ove haljine proleće 2021. biće neponovljivo

Maska od kurkume i mleka

  • 1 kašičica kurkume
  • mleko

Potrebna je 1 kašičica kurkume i onoliko mleka koliko je potrebno da se napravi glatka smesa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.