Oglas
· · Komentari: 0

Očistite četkice za šminku od svih nečistoća: Jedan medicinski proizvod može vam pomoći u tome

Veoma je važno da četkice za šminku koje koristite redovno čistite

1688822317_shutterstock_416521864.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Redovno čišćenje četkica za šminkanje ne samo da će pomoći pri otklanjanju kožnih infekcija, nego će im produžiti životni vek i ostaviti ih mekim, glatkim i paperjastim.

Da biste imale lepu kožu lica isplati se investirati u kvalitetne četkice, a s obzirom da su one najčešće i skupe, više je nego preporučljivo njihovo redovno čišćenje.

Pored higijene i održavanja kože lica čistom, redovno čišćenje četkica za šminkanje produžava i njihov vek, tako da imate dvostruku dobit. Skoro sve žene ih svakodnevno koriste, ali često zaboravljamo da samo pravilnim održavanjem četkica one neće postati leglo bakterija.

Zašto je važno pravilno očistiti četkice za šminku?

Svi smo svesni da su četkice svakodnevno u dodiru sa licem, te da su kao takve ključne ako brinemo o pravilnom negovanju kože.

Koliko je važno da znamo kako da svakog dana temeljno očistimo lice i skinemo šminku, od podjednake je važnosti da pribor kojim se šminkamo peremo pravilno i često.Četkice zadržavaju i skupljaju sve one ostatke šminke, pudera, korektora, senki i tako postaju idealna podloga za razmnožavanje bakterija koje stvaraju akne na licu.

Čišćenje četkica

Stavite malu količinu medicinskog benzina na ubrus. Uzmite četkicu i počnite lagano da je trljate o navlaženo mesto. Radite ovo dok četkica ne bude više ostavljala trag na ubrusu od nečistoća. Nemojte jako pritiskati kako četkici ne bi oštetili dlaku.
Zatim je rukom obuhvatite oko cele njene širine i povlačite odozdo na gore, i ostavite par minuta da se potpuno osuši.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas