· · Komentari: 0
svila

Pažljivo birajte: Da li SVILENE JASTUČNICE zaista utiču na bore?

Svilene jastučnice sve su popularnije

1652866371_profimedia-0316429513.jpg
Foto: Profimedia

Dobar san pozitivno deluije na naš organizam, smanjuje podočnajke i time čini da se osećamo svežije. Pitamo se šta bi moglo još više tome da doprinese i da radi u našu korist dok spavamo? U poslednje vreme sve više se priča o svilenim jastučnicama i njihovom velikom uticaju na lice. Da li je to zaista tako?

Svilene jastučnice sprečavaju bore?

Odgovor je da ipak svilene jastučnice pozitivno deluju na nastanak bora, odnosno mogu da smanje njihovo pojavljivanje.

Pročitajte još: Napravite sami: Maska za kosu od dva JAJA koja STIMULIŠE RAST I HRANI VLASI

- Glatka površina sa vrlo malim trenjem znači manje natezanja kože nego kod tradicionalne pamučne jastučnice. Dobijamo "zgnječene bore" ako spavamo na boku ili licu, tako da ih možemo dobiti manje kada spavamo na svili - kaže Nilom Šulcom, dermatologo iz NJujorka, piše Good Housekeeping.

Studije pokazuju da trenje odokretanja može da uzrokuje nabore na koži, ali svilenkasta glatka površina deluje na to da dugoročno smanji taj efekat.

Svilene jastučnice i kosa?

Zahvaljujući glatkoj teksturi svile, kosa klizi po njoj bez trenja, što znači da je manje verovatno da ćete da se probudite sa  zapetljanom kosom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.