Oglas
· · Komentari: 0

PRIRODNA SREDSTVA ZA SOČNIJI POLJUBAC: Namirnica koja vam može pomoći da POVEĆATE usne

Povećajte usne na prirodan način

1668519951_Foto-Shutterstock-usne.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Ne možemo svi da se pohvalimo kako nam je majka priroda podarila pune usne, ali zato možemo nešto da učinimo da to "ispravimo" - bar nakratko i, što je još važnije, bez filera! Za to nam je potrebno cimetovo ulje ili prah koji daju privremeni efekat sočnih usana. Doduše, malo će peckati kožu, ali cimet se smatra bezopasnim u poređenju sa komercijalnim proizvodima koji se koriste u iste svrhe.

NJegovo ulje ne šteti koži ako se koristi lokalno, ali iritira sluzokožu kada se nanese na usne. Rezultat toga je brža cirkulacija krvi u usnama, koje počinju da izgledaju kao da vas je pčela ubola. Uz to, cimet je najjeftiniji i najbezbedniji način da se postigne izgled za koji mnoge dame daju čitavo bogatstvo.

Pre nego što isprobate ovaj metod, znajte da ćete nakon nanošenja sredstva za povećanje usana na bazi cimeta osetiti blagu iritaciju. Ne brinite se, to je uobičajeno. Zapravo, ako peckanje izostane, slobodno dodajte još malo cimeta.

Evo kako sve možete da postignete željeni efekat:

Sa vazelinom

Potrebno je: 1 kašičica cimetovog ulja ili praha i 1/2 kašičice vazelina

Pomešajte vazelin i cimet, pa mešavinu nežno umasirajte na usne. Ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim obrišite.

Vazelin hidrira usne, a cimet ih povećava.

Pročitajte još: Najbolji način da nanesete hajlajter: Ako ste početnik ovo treba da bude prvi korak

Šećerni i slani piling

Potrebno je za šećerni: po kašika cimeta u prahu, šećera i maslinovog (kokosovog) ulja

Pomešajte sve sastojke i napravite gustu pastu, pa je prebacite u teglicu. Vrhovima prstiju lagano masirajte usne 5-10 minuta.

Piling će skinuti površinu usana i ubrzati cirkulaciju.

Potrebno je za slani: kašičica cimeta u prahu, kašika maslinovog ulja i kašika soli

Pomešajte cimet sa maslinovim uljem. Posolite i izmešajte. Smesu nanesite na usne i nežno masirajte. Ostavite da deluje 5 minuta, a zatim ga obrišite/isperite.

So će usne učiniti glatkim, začin će napumpati usne, a maslinovo ulje će ih održati vlažnim. Ipak, ovaj piling koristite oprezno, jer je mešavina cimeta i soli veoma jaka kombinacija i može da izazove mikropovrede na usnama.

Štapić

Potrebno je: 1 štapić cimeta i činija vode

Potopite štapić cimeta u vodu na nekoliko minuta, pa njime pređite po suvim usnama. Prestanite kada osetite peckanje na usnama.

Aktivni sastojci u štapiću cimeta povećaće protok krvi do usana, čineći ih punijim.

Ruž

Potrebno je: vaš omiljeni ruž, 2-3 kapi cimetovog ulja, 1 kašičica kakao putera i 2-3 kapi bademovog ulja

U posudi pomešajte kakao puter i iseckan ruž. Stavite u mikrotalasnu na nekoliko sekundi, a zatim dodajte cimet i bademovo ulje. Prebacite u teglu i ostavite da se ohladi, pa nanesite na usne.

Mešavinu možete koristiti svakoga dana umesto uobičajenog karmina. Obojiće vam usne u omiljenu nijansu, nahraniće ih i učiniti da deluju punije.

Mere opreza

Pre upotrebe ulja cimeta uvek ga najpre testirajte, jer može mnogo da peče ako se koristi u većim količinama, naročito ako imate osetljivu kožu. Pre nego što cimet nanesete na usne, ispilingujte ih solju ili šećerom da biste sa njih uklonili nečistoću i mrtve ćelije. Cimet, kao i svaki drugi začin, nemojte da koristite na ispucalim usnama, jer će vas jako peći, čak i boleti.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas