Oglas
· · Komentari: 0

Sa ovom frizurom treba da idemo na spavanje ako želimo lepu kosu ujutru: Punđa ili rep su velika greška

Mnogi od nas se fokusiraju na ono što rade sa svojom kosom tokom dana, jer je to vreme kada je najviše izložena.Međutim, tajna lepe kose tokom dana često počinje noću.

1708952370_shutterstock_1910148166.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Način na koji se brinemo o kosi pre spavanja može imati ogroman uticaj na način na koji ona izgleda sledećeg dana.

Da bi vaše vlasi izgledale najbolje što mogu, ključno je, pre svega, da ne spavate sa mokrom kosom. Ako kosu perete uveče trebalo bi da je obavezno osušite pre nego što odete na spavanje, jer spavanje sa mokrom kosom može izazvati lomljenje i druga oštećenja. Takođe je ključno da očešljate kosu pre nego što legnete.

Ono što možete da uradite za svoju kosu pre nego što konačno odete na spavanje je da razmislite o frizuri.

Zašto su pletenice najbolja frizura za spavanje?

Jednu važnu stvar treba da uzmete u obzir. Kako nosite kosu tokom noći? Da li je ostavljate slobodnom da vam padne preko lica i zapetlja se? Da li je skupljate u čvrstu punđu ili konjski rep? Ako su vaši odgovori pozitivni, trebalo bi da o tome još jednom razmislite. 

Opuštena kosa može prouzrokovati da postane masna tokom noći, dok nošenje uske frizure opterećuje vaše pramenove i može dovesti do lomljenja ili proređivanja kose. Zato mnogi frizeri preporučuju pletenicu.

- Pletenice sprečavaju da se kosa razvuče svuda i dobar su način da održite kosu ako već imate talase - kaže frizer Nuncio Saviano, prenosi The List.

Nošenje pletenice tokom noći smanjuje trenje između vaše kose i jastuka, što znači da je to odličan način za borbu protiv lomljenja. Pletenice takođe sprečavaju da se kosa zapetlja i čak mogu pomoći u zadržavanju vlage. Nošenje pletenice će vam dati frizuru čim ustanete i omućiti da vam kosa i dalje bude sveža i čista.

Ključno je da upletete suvu kosu u pletenicu i da ona bude opuštena.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas