Oglas
· · Komentari: 0

Saveti za pripremu kose pre odlaska na more: Zaštitite je od sunca i pojačajte sjaj

Kako pravilno pripremiti kosu da bude zdrava i sjajna ovog leta?

1687183096_68a71f563ab7d0c28abcfef6523e314e511582dc.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kao što je slučaj svakog leta, a posebno neposredno pre odlaska na odmor, većina žena vodi računa o svemu i žele da na nekoj lepo destinaciji budu najbolja verzija sebe.

Odeća, obuća i aksesoari, šminka i nokti, sve ide pod mikroskop da bi bilo savršeno. Ali šta je sa kosom, koja je tema broj 1 za sve bez izuzetka? Istina je da nije samo najmodernija frizura i boja kose dovoljna da izgledate lepo i negovano. Kosa zahteva da brinemo o njoj kako bi prvenstveno bila zdrava i izgledala baš onako kako mi želimo.

Da bi se to desilo potrebna je i odgovarajuća priprema, koja bi trebalo da počne rano, a idealno je oko mesec dana pre polaska na omiljenu destinaciju.

Saveti koje treba da imate na umu za pripremu kose pre odlaska na more

  1. Nosite kape ili marame za kosu svaki dan, čak i van plaže, kako biste zaštitili vlasište i kosu od sunca. Ovo je savet kog treba da se pridržavate tokom cele godine, a ne samo tokom odmora. Srećom, šeširi i marame su ionako najveći trendovi ove godine.
  2. Kreme i regeneratori koji se ne ispiraju treba da postanu vaši najbolji prijatelji i pre odmora i... zauvek. To je jedan od najkorisnijih i najjednostavnijih proizvoda za kosu koji dubinski hidrira i neguje kosu, a rezultati su vidljivi već nakon prve upotrebe. Ako imate dehidriranu - suvu kosu (što je najčešće leti), bićete nam zahvalni.
  3. Postoje sprejevi za kosu za zaštitu od sunca koje preporučujemo da odmah dodate u svoju toaletnu torbicu, ako već niste. Nemojte zanemariti da prskate kosu proizvodom za zaštitu od sunca neposredno pre nego što izađete iz kuće. U stvari, njihova mala i obično fleksibilna pakovanja čine ih veoma zgodnim da ih uvek imate sa sobom i da prskate kosu tokom dana.
  4. Ulja za kosu su podjednako korisna i dubinski će hidrirati vrhove vaše kose. Nemojte ih koristiti samo za stilizovanje – možete ih poneti sa sobom u kancelariju ili na plažu da biste ih naneli na kosu nekoliko puta tokom dana.
  5. Postoji mnogo tretmana za hidrataciju koje možete primeniti u salonima, dok alternativno možete isprobati različite DIY recepte za maske za kosu koje možete sami napraviti kod kuće, od sastojaka iz vaše kuhinje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas