Oglas
· · Komentari: 0
KOSA

Šik na moru: TURBAN krije lošu frizuru! (FOTO)

Na moru se često kosa "otrgne kontroli", a šarena marama je spas!

1624872945_turban.png
Foto: Šater
Oglas

U modu ih je prvi put uvela francuska carica Žozefina de Boarne, prva Napoleonova supruga. Pod njenim uticajem žene su počele da ih nose uveče na glavama, dok je dan bio "rezervisan" za šešire.

Pročitajte još: Stari-novi TREND: Kendal Džener i Gvinet Paltrou nose papuče kakve do juče niko ne bi obuo! (FOTO)

Turban štiti od sunca

Govorimo o samom početku 19. veka, i tada zastupljenom ampir stilu. Turbani su se potom vratili u modu, među "običan" svet, četrdesetih godina prošlog veka, da bi pedesetih i šezdesetih krasili glave holivudskih diva i u najsvečanijim prilikama.

Foto: Depozit
Uz estetsku ulogu, turban štiti glavu!

Deo su tradicionalne odeće velikog broja istočnjaka, a po svemu sudeći postaće i nezaobilazan detalj žena širom sveta, jer malo-malo pa se vraćaju u modu. U toplim danima pred nama, uz estetsku, oni mogu da imaju i zaštitnu ulogu.

Čuvaju nas od vrućine, a istovremeno štite kosu od neželjenog posvetljivanja i isušivanja.

Pročitajte još: Šeron Stoun (63) u žutom bikiniju: Ovaj model stoji damama svih godina (FOTO)

Predimenzioniran, nikako mali turban

Nebrojeni su dezeni i načini vezivanja turbana, pa samo od vaše kreativnosti zavisi sa kakvim "primerkom" ćete se pojaviti u javnosti. No, ako smatrate da niste nadareni za eksperimentisanje sa, i po deset metara dugom, tkaninom, možete kupiti "gotov" turban, uglavnom ove sezone predimenzioniran, oko čijeg izgleda se već potrudio neki od dizajnera.

Šaren i predimenzioniran Foto: Šater

Samo ga stavite na glavu poput svojevrsne čarobne kape, zažmurite, zamislite da ste šta god poželite i izađite napolje.

Pročitajte još: Naomi Kembel (51) prvi put posle rođenja ćerke najavila ZLATNI trend leta (FOTO)

"Voleće" vas ulice, kafići, plaže, jer izgledate zanosno i tako se dobro uklapate u sve.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas