· · Komentari: 0
LEPOTA I NEGA

Uvedite pet namirnica koje će ISTOPITI CELULIT u tri nedelje

Celulit je najgori ženski neprijatelj...

1627421303_Depositphotos_29445357_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Celulit najviše pogađa žene i to je nešto sa čim će velika većina žena morati da se suoči pre ili kasnije. Može se pojaviti na bedrima, nogama, rukama i zadnjici. Neki osnovni uzroci celulita uključuju količinu prisutne masti u telu, starost, genetiku i lošu ishranu. Bez sumnje da je ishrana itekako bitna kada je u pitanju nastanak, ali isto tako i tretman celulita.

Pročitajte još: Dijeta PUN TANJIR: 10 namirnica koje možete jesti neograničeno! (MENI)

Ovsena kaša

Jedna činija ovsene kaše odličan je izbor za početak dana. Istraživanja su pokazala da ovakav doručak pomaže da se kasnije tokom dana unese mnogo manja količina kalorija. Ovas je izvor proteina i vlakana koji su poznati po tome da stvaraju osećaj sitosti. Vlakna u ovsenoj kaši pomažu da se toksini eliminišu, kao i celulit. Ovas je, takođe, bogat vitaminom B i cinkom.

Pročitajte još: Rotaciona DIJETA za jul: Najlakši način da izgubite kilograme

Borovnice

Jedna od najzdravijih namirnica jesu borovnice i preporučuju se svima koji se bore sa celulitom. Ovaj poznati antioksidant pomaže organizmu tako što neutrališe one enzime koji su poznati po tome što uništavaju vezivno tkivo. Borovnice su veoma bogate vitaminom C i imaju visok nivo vitamina E.

Čili papričice

Pročitajte još: Letnja vegetarijanska DIJETA: Ukusna i efikasna! (JELOVNIK)

LJute papričice su koristan saveznik u borbi protiv celulita. One ubrzavaju metabolizam i do 25 odsto nakon konzumiranja. Osim toga, papričice su bogate vitaminom B6 koji regeneriše vezivno tkivo.

Semenke suncokreta

Semenke suncokreta su pune hranljivih materija i uspešno eliminišu celulit. Imaju dosta vitamina E, a bogate su i kalijumom i cinkom. Dobar su izvor selena jer jedna šolja semenki suncokreta obezbeđuje više od trećine preporučenog dnevnog unosa ovog minerala.

Pročitajte još: Ideja za LAK ručak: Čorba od tikvica koja se sprema 15 minuta (RECEPT)

Ove semenke su bogate vitaminom B6 koji je dobar u borbi protiv celulita. Takođe, on je prirodan diuretik pa izbacuje višak vode. Zato, uključite semenke suncokreta, ali u umerenim količinama da ne biste uneli višak kalorija u organizam.

Crna čokolada

Pročitajte još: Zdrav i odličan za leto: Potaž od celera (RECEPT)

Prirodni kakao pun je antioksidansa, koji pospešuje razgradnju celulita. Crna čokolada bogata je kalijumom, magnezijumom i gvožđem. Dnevna preporučena doza je jedno malo rebro cokolade sa 80 odsto kakaoa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.