· · Komentari: 0

Važile su za JEFTINE SANDALE i nosila ih je CELA JUGA 80-IH: Poznati modni brend napravio ISTE, a cena će vas ŠOKIRATI (FOTO)

Ovih sandala se sigurno sećate

1651647165_Untitled.jpg
Foto: Printskrin/Instagram/bensaldanastyles

Trideset godina od raspada Jugoslavije o ovoj velikoj državi ne prestaje da se priča. Ona je za sobom ostavila tekovine u svakom aspektu naših života, a čak i mlađe generacije odrastaju na filmovima i muzici koji su nastali u doba Jugoslavije.

Pročitajte još: Modni kritičari UŽASNUTI! 10 NAJGORE OBUČENIH zvezda na Met Gali 2022 (FOTO)

Ipak, ono što niko nije očekivao je da se jedan popularni komad obuće iz tog vremena, koji je bio među omiljenim u Jugoslaviji, vrati na velika vrata u svet. Naime, kad god bi jugoslavenska porodica krenula na more, kupovale su se "Jugoplastika" gumene sandale, a najčešće su bile tamnoplave ili one kanarinac žute.

Nije bilo deteta koje nije odraslo u ovim sandalama, a pravile su se masovno i bile su izuzetno jeftine. Mnoge prodice i danas se sećaju ovih sandala, a nekima su čak i sačuvane negde u nekom podrumu.

Pročitajte još: Met Gala 2022: Pet NAJRASKOŠNIJIH IZDANJA na crvenom tepihu - sve oči su bile uprte u njih (FOTO)

Ipak, te jeftine sandale koje su nekada svi nosili, danas su dobile svoju moderniju verziju koja košta 400 evra, a koju je napravio Guči. Kako se može videti, Guči je uzeo standardni dizajn, ali je sandale označio u svojim znakom i različitim veselim bojama. Nazvali su ih Guči žele sandale i modni sladokusci su već poludeli za ovim modelom.

BONUS VIDEO:

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.