Oglas
· · Komentari: 0

FENG SHUI SAVETI ZA JESEN: Kako da VAŠ DOM postane u OAZA MIRA I SPOKOJA?

Jesen je godišnje doba koje nas podseća da je vreme da pustimo sve "mrtve stvari" - kako u figurativnom, tako i u bukvalnom smislu.

1697092174_jesen-feng-shui-saveti.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Znate već i sami šta to znači. Vreme je da se otarasite svega što nije u skladu sa vašim željama, nadanjima, životnim iskustvom, godinama, pa i svakodnevnim navikama. Što se Feng Šui-ja tiče stvari su poprilično jasne. Baš kao i u vrtu, kada se listovi osuše, vreme je da ih uklonite kako bi izrasli novi. Ista stvar je i sa vašim domom.

Ali, kako se feng šui energija menja u skladu sa godišnjim dobima? Dobro pitanje! Kada je reč o jesenjoj sezoni, glavni cilj je stvoriti dom koji je u harmoniji odnosno balansu sa prirodom. Jesen je doba kada je na vlasti Jin energija - meka, ženstvena i mudra. No, dok prelazimo u takozvane mračnije mesece, život nas poziva na preispitivanje. 

Jesen je zato savršen momenat da usporite svoje kretanje i odvojite malo vremena da privučete novu energiju u sadašnji trenutak. U praktičnom smislu, to znači da je vreme da se pozabavite svim onim projektima i zadacima koje ste dugo odlagali - primera radi da zamenite stari vodokotlić ili popravite sudoperu kako bi se finansije konačno stabilizovale.

Vreme je, dakle, da se sve ono što je pokvareno i istrošeno zameni, te da se vratite na zdrave navike koje će vam pomoći da "preživite" hladne i kišovite dane koji su pred nama. U feng šui-ju radimo sa pet elemenata: zemlja, drvo, vatra, voda, vazduh i metal. Svi ovi elementi su neophodni da bi jedan dom, odnosno ona najbolja Či energija u njemu, pravilno funkcionisali.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas