Oglas
· · Komentari: 0

Kako da pravilno operemo KAŠMIR u mašini? Jedna potez je najvažniji

Budite nežni sa svojim džemperima od kašmira kako biste im pomogli da traju

1699444710_shutterstock_2278327583.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Izuzetno mekan osećaj kašmira čine ga traženim pletivom za džempere, marame, ćebad... Kako je veoma nežan materijal, često se postavlja pitanje kako se pere kašmir jer ne želimo da ga upropastimo.

Pre nego što operete kašmir, pogledajte uputstva za negu na etiketi. Neki džemperi i odeća od kašmira zahtevaju ručno pranje, dok drugi dozvoljavaju mašinsko pranje. Ipak, preporuke proizvođača su najsigurnije za konkretnu odeću.

Koliko često treba da perete kašmir?

Dobra vest je da ne morate da perete kašmir nakon svakog nošenja. Kašmir možete da nosite najmanje dva puta pre nego što ga operete, u zavisnosti od toga koliko se znojite i da li ga nosite sa nečim ispod. 

Kako oprati kašmir u mašini za pranje veša?

Mnogi džemperi od kašmira mogu da podnose nežno mašinsko pranje, samo ga držite dalje od farmerki, grudnjaka i drugih grubih tkanina koje mogu da oštete tkaninu. Obavezno ga okrenite naopako i stavite u mrežastu vreću za pranje kako biste zaštitili džmper. Takođe, važno je da koristite nežan deterdženet.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas