Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje

Kako da vaš PARKET BLISTA: Napravite ovu SMESU

Ako na svojim podovima imate parket, onda znate da njih treba redovno i pravilno održavati da bi oni uvek bili lepi i sjajni. Jedno pogrešno sredstvo za čišćenje može da napravi katastrofu koju nećete tako lako sanirati.

1600243010_Depositphotos_4018776_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ovi trikovi za čišćenje različitih mrlja s parketa stoga će vam doći kao poručeni.

Sredstva za brisanje i sjaj drvenih podova ne morate nužno da kupujete, već možete da i sami da ih napravite i to vrlo jednostavno.

Napravite sami smese za čišćenje

Foto: Deposit

Za uobičajeno brisanje parketa, u boci s raspršivačem pomešajte šolju vode s 3/4 šolje sirćeta, pa dodajte dve kapi deterdženta za pranje sudova, pola šolje alkohola i pet do 10 kapi omiljenog eteričnog ulja. Ovo domaće sredstvo za čišćenje na drveni pod nanosi se mekanom krpom.

Crni čaj je takođe dobar za vaše drvene podove. U litar ključale vode stavite četiri kesice čaja pa ih ostavite unutra neko vreme, duže nego kod pripreme čaja za piće. Potom tečnost sasvim ohladite i potom njom prebrišite podove.

Pročitajte još: MIRIS DOMA: Evo zašto sami NE MOŽEMO da OSETIMO

Kod ogrebotina na drvetu posegnite za uljem uljane repice (poslužiće i biljno ulje). Pomešajte ulje i sirće u razmeri 2:1. Smesu nanesite na oštećenja i nežno utrljajte u drvo. Postoji još jedan način, a to je da istrljate ogrebotinu komadom oraha.

Trikovi za malo teže slučajeve

Foto: Pixabay

Ako imate kućnog ljubimca koji se pomokrio po drvenom podu, očistite to što pre. Najjednostavniji način je da fleku obilno pospete sodom bikarbonom i ostavite preko noći. Na kraju pod operite vodom i blagim deterdžentom.

Pročitajte još: Fleke na STAKLENOJ PLOČI šporeta su nepobedive?! Probajte ovaj PROIZVOD ZA BEBE

Ako vam se dogodi da na svom parketu pronađete žvaku koju nikako ne možete potpuno da uklonite – posegnite za ledom. Led će zamrznuti lepljivu masu, koju je, potom, daleko lakše ukloniti nečim poput špahtle.

Tragove trajnog markera na drvenom podu uklonićete pastom za zube i krpicom od mikrovlakana. Malo paste stavite na mrlju i lagano protrljajte pa uklonite višak. Kod nekih mrlja pomaže i magični sunđer za čišćenje.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas