· · Komentari: 0

Polomljeno STAKLO nikako ne smete da USISAVATE: Ovo su najbezbedniji i najefikasniji načini kako da pokupite i najsitnije komadiće

Postoji više efikasnijih metoda koje vam nikada nisu pale na pamet

1657443616_glass-1818065_1280.jpg
Foto: Pixabay

Kada razbijemo predmet od stakla u kući, najteže je pokupiti one sitne delove koji nisu lako uočljivi. Nikako ne treba da koristite usisivač zato što oštri komadi stakla mogu da oštete i pocepaju njegove delove.

Delovi stakla, posebno oni najsitniji, izuzetno su oštri i opasni jer se na njih mogu povrediti ukućani i kućni ljubimci. Sajt TheKitchen podelio je neke od  najefikasniji metoda, koji uključuju krompir ili krišku hleba:

1. Krompir

Presecite krompir na pola, pa ispritiskajte mesta na kojima se nalaze rasuti komadići stakla. Svi delići će se zabosti u povrće i uklonićete ih bezbedno.

Pročitajte još: Da li je bela boja dobar odabir za kupatilo? Feng shui stručnjaci objašnjavaju koje boje privlače dobru energiju

2. Kriška hleba

Isti je slučaj i sa kriškom hleba - jedina je razlika što krišku hleba treba nežnije pritiskati jer je ova namirnica mekša od krompira.

3. Lepljiva traka/selotejp

Lepljiva traka takođe je jedna od najefikasnijih metoda. Isecite duže parče lepljive trake, a potom pokupite rasuto staklo. 

4. Vlažni ubrus

Potrebno je da presavijete papirni ubrus nekliko puta, pa potom navlažite, ali ne previše. Nakon toga,pokupite staklo, ali treba da vodite računa da papir bude presavijen dovoljno da vas utisnuti oštri delući ne povrede.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.