Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE

Pravila industrijskog stila: Malo, jednostavno i ODLIČNO (FOTO)

Nastao je spontano, u NJujorku, krajem prošlog veka, kada je veliko opadanje privredne aktivnosti dovelo do zatvaranja većeg broja fabrika, koje su potom “prepravljane” u prostor za stanovanje.

1630746746_shutterstock_401635363.jpg
Foto: Šater
Oglas

Idealno bi bilo da se “baškari” u prostorijama sa visokim plafonima, gde dodatno dobija na grandioznosti, ali se i u “regularnim” dobro snalazi.

Pročitajte još: Ukrasite zid TANJIRIMA: Zvuči ludo, ali izgleda VRHUNSKI! (FOTO)

Klizna vrata
Još jedno idejno rešenje, ali ne u kuhinji već između dve sobe, pleni originalnošću. Reč je o kliznim vratima od naslaganih, jednostavno pričvršćenih dasaka, koja dele dve prostorije, a nalaze se na šinama. Na donjem delu imaju dva metalna točka pomoću kojih klize, dobijajući na težini, ali i ekscentričnosti.

Industrijski stil naglašava materijal

Mada na prvi pogled može delovati nedovršeno, industrijski stil uređenja enterijera upravo tako i treba da izgleda - sa nepokrivenim cevima za vodu, grejanje, ventilaciju, vidljivim električnim instalacijama...

Čelik, metal, drvo

U ovom stilu naglašena je sirovost materijala, od čelika i metala, preko cigle ili betona na zidovima, do drvenog nameštaja, naizgled neobrađenim.

Pročitajte još: Uređenje kuhinje: Novi trend je pruski plava i OVA neverovatna kombinacija

Tako stočić u dnevnoj sobi može biti sastavljen od nekoliko dasaka, povezanih metalnim ivicama, sa većim, istaknutim zavrtnjima za šrafove, a oslonjen na čelične točkove. Uklapa se savršeno uz garnituru od čvrste kože, koja deluje jednostavno i robusno.

Jasne linije, kvalitetan materijal Foto: Šater

Iako nameštaj koji pripada ovom stilu često izgleda neudobno, on zapravo to nije.

Pročitajte još: Veća DNEVNA SOBA? Uz samo jedan trik

Spavaća soba u industrijskom stilu

Bračni kreveti sa uzglavljem od nekoliko horizontalno postavljenih dasaka mogu da leže na podu, bez nogara, odišući jednostavnošću. Ako su u spavaćoj sobi, uređenoj u srebrno-belim tonovima, sa tek malo braon boje na drvetu, ona će izgledati moderno i pomalo hladno.

Spavaća soba je minimalistička Foto: Šater

Koliko boja zidova menja celokupni utisak prostorije pokazuje i kupatilo sa samo jednim delom u cigli, a ostalim u velikim, belim pločama. Ovde cigla daje toplinu, bez obzira na hladne boje, poput sive i bele, na kadi i lavabou. Još ako je deo zida u staklu, ovaj prostor postaje izrazito atraktivan i moderan.

Pročitajte još: Marokanski stil nikada ne izlazi iz mode, a dovoljna su DVA jastuka (FOTO)

Rasveta igra veliku ulogu u industrijskom stilu

Svetlo Foto: Šater

Rasveta je ono čemu se takođe poklanja mnogo pažnje u industrijskom stilu uređenja. Veliki, metalni lusteri, ogoljene sijalice na visilicama različitog oblika, podne lampe nalik reflektorima, samo su neke od ideja za osvetljavanje prostora.

Gajtan i lampa!

Krajnje zanimljivo je rešenje sa dve metalne lampe u kuhinji, povezane mehanizmom sa romboidnim oprugama koje mogu da se šire i skupljaju.

Pročitajte još: Polica koja za 30 sekundi postaje sto sa dve klupe! Idealno rešenje MALE STANOVE (VIDEO)

Uz to, ono je i veoma praktično, jer se na svaki prevoj mehanizma može okačiti deo kuhinjskog pribora.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas