Oglas
· · Komentari: 0

SAVETI ZA ODRŽAVANJE ŽIVOTNOG PROSTORA: Do urednog stana u nekoliko koraka

Da li ste ikada razmišljali o tome koliko je truda potrebno da kuća u svakom trenutku bude tip-top sređena i čista?

1655621733_arnel-hasanovic-MNd-Rka1o0Q-unsplash.jpg
Photo: Unsplash
Oglas

Uz sve svakodnevne obaveze, od kupovine, kuvanja, odlaska na posao, brige o deci.., verovatno vam se čini da je zapravo nemoguće da vaš stan/kuća u svakom trenutku izgleda besprekorno. Ali to je moguće, i te kako, uz “jednostavne” trikove.

Sklanjajte stvari u hodu

Domovi nam najčešće izgledaju pretrpano i neuredno zbog toga što razne predmete ostavljamo gde nam to padne na pamet. Ali, ako bismo, dok se krećemo po kući, usput pokupili sve ono što leži tamo gde mu nije mesto i vratili tamo gde pripada, haosa u domu ne bi bilo.

Sudove operite odmah posle obroka

Photo: Unsplash​

Ako operete sudove odmah nakon obroka ne samo da će vaš dom biti uredan, već ćete na taj način sprečiti da se u kuhinji “nastane” neprijatni mirisi kojih biste se, kasnije, teško oslobodili.

Važan je plan

Čišćenjem kuće s vremena na vreme naš životni prostor postaje ne samo uredan, već i oaza zdravlja. Zato nemojte da dozvolite da deluje zapušteno. Bilo bi dobro da vam njegovo pospremanje preraste u rutinu. Na primer, odredite dan i vreme kada ćete, u toku nedelje, tome posvetiti vreme. Ne mora to biti rigorozan plan od koga se ne može povremeno odstupiti, ali je bitno da ga imate.

Svakog dana raspremite krevet

Photo: Unsplash​

Ovo nije samo sjajan savet za održavanje uredne spavaće sobe, pa i celog stana, već i odličan način da započnete jutro. Na mentalnom planu, osećaćete se kao da ste tog dana ispunili prvi zadatak koji ste sebi postavili.

Držite se “ograničenih” celina

Kada stvari ili nameštaj iz jedne prostorije “zakorače” u drugu, nered je sasvim izvestan! Zato, da bi kuća uvek bila čista, odredite prostor za svaku stvar ili komad nameštaja koji posedujete. Recimo, stolica uvek treba da ostane u svom prostoru, odeća ili kuhinjski pribor u delovima koje ste za to opredelili...

I nemojte da odstupate od ovoga. Za održavanje čistoće doma potrebno vam je samo malo samodiscipline!

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas