Oglas
· · Komentari: 0

SOS trikovi za pranje veša: Ukoliko vam je ponestalo praška za veš možete iskoristiti sastojke koje već imate kod kuće

Isprobajte neki od sledećih saveta

1683294658_pranje-vesa.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako slučajno shvatite u poslednjem trenutku da vam je ponestalo praška za veš ili deterdženta, nemojte paničiti.

Možete se poslužiti nekim od ovih SOS trikova za efikasno pranje.

Mešavina sode bikarbone i sirćeta

Ovaj spoj često se preporučuje za čišćenje i pranje mnogih površina u domaćinstvu, i to ne bez razloga.

Mešavina sode bikarbone i alkoholnog sirćeta vrlo je efikasna i znatno bezbednija varijanta od teških hemikalija za održavanje higijene.

Potrebno je samo da sipate pola šolje sode bikarbone pre pranja, a zatim kad pokrenete ciklus za ispiranje sipate pola šolje sirćeta, čime dobijate i prirodni omekšivač.

Mešavina sode bikarbone i limunovog soka

Ako nemate alkoholno sirće, ali imate limun u kući – nemate problem.

Postupite sa limunovim sokom isto kao u prethodnom slučaju, s tim što možete najpre utrljati malo limuna po tvrdokornim flekama za još bolji rezultat i temeljnije pranje.

Tečnost za pranje sudova

Deterdženti za sudove mogu da se koriste za pranje veša koji ne zahteva negu posebnu negu, poput obojenog.

Da biste izbegli previše pene i mehurića u mašini, sipajte deterdžent pomešan s malo vode u bocu s prskalicom, pa poprskajte veš u bubnju. Ne treba vam čak ni velika količina – dovoljno je manje od čepa!

Da biste bili sigurni da će se dobro isprati, sipajte sirće pred ciklus za ispiranje.

Šampon

Isto kao i tečnosti za pranje posuđa, šampon je efikasan u pranju šarenog veša, ali takođe je važno voditi računa na činjenicu da on previše peni.

Zato sipajte vrlo malu količinu i obavezno dodajte alkoholno sirće kao prirodni omekšivač i dodatnu pomoć pri ispiranju, piše Glossy.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas