· · Komentari: 0
SAVETI

TRIKOVI koji su nam dobrodošli: Kako brzo očistiti PROZORE BEZ MRLJA

Vreme je da isperete svu prljavštinu i prašinu nakupljenu tokom duge zime - ovi saveti će vam pomoći da to uradite brže i čistije

1683238033_1678112055_shutterstock_344027273.jpg
Foto: Shutterstock

Čak i najbolje sredstvo za čišćenje stakla vas ne spasava uvek od tragova. Koje su, inače, posebno vidljive na suncu. Ali to ne znači da je bolje prati prozore po sunčanom vremenu - naprotiv, bolje je to učiniti u oblačnom vremenu, inače će biti još više mrlja.

Pročitajte još: Sprečite BRZO NAKUPLJANJE PRAŠINE U DOMU: Napravite sprej od sastojaka koje već imate u kući (RECEPT)

Međutim, pranje prozora neće trajati toliko vremena ako pratite uputstva:

  • Pre svega, trebalo bi da se oslobodite suve prašine i osušene prljavštine. Iskusne domaćice savetuju korišćenje usisivača. Zahvaljujući njemu, prašina se neće dizati u vazduh, jer će se ipak ponovo taložiti na površinama.
  • Nakon toga, potrebna vam je mala četkica - možete koristiti staru četkicu za zube - da očistite sve otvore okvira.
  • Sledeći korak je pranje prozorskih okvira, to možete učiniti običnom vodom sa sapunom. Zatim ih obrišemo suvim - za ovo je najbolje koristiti papirne peškire.
  • Počnite sa čišćenjem stakla. Kao deterdžent možete koristiti rastvor sirćeta - razblažite 2 kašike sirćeta u 1 litru vode.
  • Takođe možete koristiti rastvor sa amonijakom. Da biste to uradili, pomešajte 50 ml alkohola, jednu kašiku skroba za hranu, 50 ml sirćeta i dodajte u kantu sa 2 litra vode. Zatim postupamo na isti način kao u slučaju sirćetnog rastvora.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Operite staklo pripremljenom mešavinom, a zatim ga obrišite vlažnom krpom i odmah osušite staklo debelim papirnim ubrusima dok ne stignu da se osuše - u ovom trenutku se pojavljuju mrlje.

Na kraju, staklo možete polirati krpom od mikrovlakana - ne ostavlja vlakna i daje prozorima sjaj.
Ali novine se sada više koriste po starom pamćenju - kada su koristile olovo u štampanju, staklo je zasijalo. Sada se olovo više ne koristi, a stakleni prozori se retko gde viđaju.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.