Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje

Trikovi za čišćenje šporeta: LIMUN I SODA BIKARBONA učiniće čuda

Čiščenje šporeta je jedan od najdosadnijih kućnih poslova u kojem se često primenjuju razni štetni deterdženti loši za vašu kožu, pluća i celokupnu prirodu. Evo ideja kako da ovaj posao načinite bezbednijim po sebe i prirodu.

1644579560_kitchen-3148954_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Uz svakodnevno kuvanje ide i svakodnevno prljanje šporeta koji je najbolje što pre očistiti kako se prljavština ne bi skorila. Umesto da koristite neka od brojnih štetnih hemijskih sredstava, pokušajte pomoć da nađete u prirodi.

Limun i soda bikarbona

Limun sem što je sastojak mnogih pića odlično deluje protiv masnoća. Soda bikarbona je odličan saveznik u borbi protiv bakterija. Kada se ove dve namirnice pomešaju nastaje odlično sredstvo za čišćenje masnih površina. Pola šoljice sode bikarbone pospite po i okolo ringli, a nakon toga uzmite polovinu limuna i istrljajte šporet. Kada uklonite masne fleke, mokrom krpom sa špreta uklonite ostatke limuna i sode bikarbone.

Pročitajte još: Ne ostavlja mrlje i masne fleke: Ovo sredstvo je idealno za čišćenje STAKLENIH POVRŠINA

Alkoholno sirće

Sipajte alkoholno sirće u bocu sa raspršivačem i naprskajte šporet. Ostavite da odstoji pola sata i nakon toga prebrišite ga mokrom krpom.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas