Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI ZA NEKU CVEĆA

Vodonik-peroksid je MAGIČAN za kućne biljke tokom hladnog perioda. Evo kako da ga primenjujete

Za bujno listanje i cvetanje biljaka koristite domaće preparate

1673389655_shutterstock_253168963.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Zimi, biljkama je potrebna posebna briga. Međutim, nema potrebe da kupujete skupa sredstva već da koristite obični vodonik-peroksid. Od toga biljke dobijaju velike dobrobiti.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Dobrobiti vodonik-peroksida:

  • Aktivira se rast cveća, počinju da se formiraju pupoljci.
  • Peroksid odbija štetočine i ubija patogene.
  • Korenov sistem biljaka je ojačan, rizik od propadanja korena je značajno smanjen.
  • Zemljište se dezinfikuje.
  • Biljka dobija dodatne hranljive materije koje nisu u zemljištu.

Kako zalivati biljke vodonik peroksidom?

Za jedan litar vode biće vam potrebno 10 mililitara vodonik-peroksida. Dodajte peroksid u vodu i dobro promešajte. Prvo treba da navlažite tlo običnom vodom, koju koristite za navodnjavanje, a zatim možete započeti zalivanje đubrivom.

Pročitajte još: Kako se neguje "ženska sreća"? Krasiće svaki enterijer, a potrebno je da joj se posvetite samo malo

Ova procedura se može izvoditi jednom u 3 nedelje. Zimi često pribegavam tome, jednom u 2 nedelje.

Posle zalivanja takvim đubrivom biljke će oživeti. Čak i ako je biljka uvenula, nakon zalivanja đubrivom listovi počinju da izgledaju zdravo, sveže i puno snage. I nakon kratkog vremena pojavljuju se pupoljci. Takođe ima mnogo novih izdanaka.

Pripremite rastvor potpuno isto kao i za navodnjavanje, proporcije su potpuno iste. Prskajte svaki drugi dan 7 dana. Takođe, kao iu slučaju zalivanja, efekat se pojavljuje skoro odmah.

Listovi poprimaju zdrav izgled. Pojavljuju se novi izdanci. Ali mušice i druge štetočine, naprotiv, nestaju. Prskanje takođe pomaže u suočavanju sa biljnim bolestima kao što su kasna mrlja i trulež korena.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas