· · Komentari: 0

Zašto bi vrata kupatila uvek trebalo da držimo zatvorenim? Interesantni FENG SHUI saveti koji bi mogli da vas iznenade

Feng shui je drevna azijska mudrost koja se koristi za optimizaciju protoka energije u domu

1677244928_shutterstock_1650659203.jpg
Foto: Shutterstock

Jedna od tih energija je element vode, koji je povezan sa bogatstvom, mudrošću i komunikacijom, prema kineskoj disciplini.

Zbog toga je kupatilo oblast na koju treba obratiti pažnju kada je u pitanju feng shui.

Kupatilo može biti odličan spa prostor koji će podržati vašu energiju.  Evo nekoliko jednostavnih saveta kako da napravite dobar feng shui u svom kupatilu.

Uređenje kupatila prema feng shui-ju

Sačuvaj vodu

Na najosnovnijem nivou, promišljeno čuvanje vode koju koristite u kupatilu stvara dobru energiju. Vaša svesnost i pažnja u korišćenju ovog dragocenog resursa će se uvući u druge oblasti vašeg života, uključujući i način na koji se drugi ponašaju prema vama.

Zatvorite dasku na WC šolji

Da biste ublažili gubitak bilo kakvih resursa, držite WC dasku zatvorenom kada se ne koristi. Kao bonus, ova jednostavna navika smanjuje vlažnost i vlagu u kupatilu čime se buđ i gljivica svode na minimum.

Držite vrata kupatila zatvorena

Slično poklopcu toaleta, vrata kupatila bi takođe trebalo da budu zatvorena, prema kineskoj disciplini na ovaj način se sprečava "rasipanje" či energije. Ako je moguće, najbolje je vizuelno sakriti toalet.

Biljke u kupatilu

Glavni problem sa kupatilom je voda koja teče. Pošto svi vole biljke, živa zelena kućna biljka je jedan od najpopularnijih načina da se poboljša feng shui svakog kupatila. Biljka transformiše opadajuću energiju vode u vitalnu životnu energiju. Voda hrani biljke, čini ih jakim i raste. Osim toga, unosite element prirode u ovu prostoriju, pište The Spruce.

Očistite proizvode

Redovno pregledajte proizvode koje čuvate u kupatilu kao što su kozmetika, toaletni pribor i lekovi. Ovi proizvodi imaju rok trajanja, pa bacite sve što je isteklo ili više nije potrebno. Pre svega, ne želite da koristite proizvode sa isteklim rokom trajanja.

Redovno čistite prostor

Pošto je kupatilo prostorija za čišćenje i pročišćavanje tela, obavezno redovno dobro očistite prostoriju. Koristite Feng shui savetuje da o kupatilu razmišljate kao o svom telu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.