· · Komentari: 0
pažnja

Ako vaš tinejdžer provodi ovoliko vremena na DRUŠTVENIM MREŽAMA to ne može da bude dobro

Obratite pažnju.

1605868928_Depositphotos_77234004_s-2019.jpg
Foto: Deposit

O prednostima i manama socijalnih mreža već je mnogo toga istraženo i zaključeno, ali naučnici i dalje stavljaju ovaj fenomen u fokus svojih studija. Stručnjaci iz Istraživačkog centra Pju u Vašingtonu došli su do saznanja da njihova upotreba najviše loših efekata ostavlja na adolescente.

Rezultati istraživanja koje su sproveli pokazali su da one nanose ogromnu štetu mentalnom zdravlju tinejdžera, ako na "Fejsbuku", "Instagramu" ili "Tik Tok-u" provode više od dva sata dnevno. Naučnici su ustanovili da to utiče na nastanak psihičkih smetnji i podložnost suicidnim mislima.

Pročitajte još: Koja je to zemlja uvela obavezu SPAVANJA NA POSLU?

- Povezanost korišćenja društvenih mreža i mentalnih problema je komplikovana, ali cilj je da se dođe do odgovora na pitanje zašto mladi provode toliko vremena na socijalnim mrežama i kakve su tačno uzročno-posledične veze - kaže dr Hju Sampasa-Kanjinga, vođa studije.

Pojedini stručnjaci smatraju da bi važan korak u uspostavljanju dobre komunikacije sa tinejdžerima bio pokušaj da se sa njima povežu baš na internet aplikacijama.

Pročitajte još: Roditelji, olakšajte sebi život: Ovo su MANIRI koje vaše dete mora naučiti

- Tražimo načine da stvar okrenemo u korist zdravlja mladih. S obzirom na to koliko vremena provode na tim stranicama, možda upravo platforme možemo da iskoristimo za povezivanje sa adolescentima, koji jesu najranjivija populacija, pa je važno da ih osvestimo - navodi dr Brenda K. Vajderhold.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.