Oglas
· · Komentari: 0

Simpatična imena za devojčice rođene tokom zime: Nežna su i nose veliku simboliku

Radost vrvi sa svih strana u ovim mesecima, a rođenje bebe nosi posebnu dimenziju sreće

1671527003_e011949a044ebba6516d0216b3e6434aee322d70.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Bebe rođene u decembru i januaru unose posebnu radost u domove jer je to vreme praznika, porodičnih trenutaka i okupljanja.

Ukoliko i vi očekujete da vam prinova stigne u ovom ili narednom mesecu, a još niste doneli odluku o imenu koje će vaša beba nositi, ovo je spisak ženskih imena koja su karakteristična za decu rođenu u zimskom periodu.

Nikolina/Nikolija

Smatra se da je izvedeno od muškog imena Nikola, a prevodi se kao 'ona što donosi pobedu' odnosno pobednica.

Snežana

Jasno je da je ovo ime divna asocijacija na sneg i zimu, a davanjem ovog imena detetu veruje se da če ono biti jako, ali i nežno kao pahulja.

Pročitajte još: Deca EMOTIVNO NEZRELIH roditelja imaju specifična ograničenja kada odrastu: Pogledajte o kojim POSLEDICAMA je reč i kako se izboriti sa njima

Kristina/Hristina

Kako je ime Kristina, poreklom iz grčkog i latinskog jezika, a u isto vreme se i vezuje za 'čin svetog krštenja', te time i za ime Isusa Hrista, ima značenje 'žena hrišćanka'; 'ona koja je krštena'; 'osoba koja je božanska'; 'kći Božija'; 'miropomazana'; 'bezgrešna'; 'ona kojoj se praštaju svi gresi'; 'ona koja je dar od Boga'; 'žena koju je sam Gospod poslao među ljude'.

Andrijana

Ime Andrijana ima značenje "ona koja je hrabra i borbena" ili "ona koja je velike snage i velikih sposobnosti", " ozbiljna žena i veliki prijatelj".

Vasilija

U januaru se obeležava i slava Sveti Vasilije Veliki, a ime Vasilija sve je češće u našem narodu. Ime označava nešto carski ili kraljevski.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas