Oglas
· · Komentari: 0

Biljke koje možete da sadite jednu pored druge: Najbolje je kada rastu zajedno

Uz malo pravilnog rasporeda, imaćete impresivnu baštu

1716812352_shutterstock_1572478477.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Korišćenje svežeg začinskog bilja iz vaše bašte može poboljšati svako jelo ili koktel i mnogo je zgodnije imati ga u blizini nego trčiti u prodavnicu da kupite ono što vam treba u poslednjem trenutku.

„Kad god uzgajam začinsko bilje, uvek imam hranu na prvom mestu“, kaže Stefani Lukas, direktorka za hortikulturu u parku Medison Skver. „Začinsko bilje izgleda lepo, odlično miriše i ima praktičnu upotrebu u kuhinji. Mislim da je najbolje pronaći kombinacije biljaka koje lepo rastu zajedno i koje se mogu koristiti u obroku."

Koje bilje uvek treba saditi jedno pored drugog?

Majčina dušica, vlašac, bosiljak, peršun i origano

Ove biljke će uspevati u istim uslovima i savršeni su začini za širok izbor jela. To su začinske biljke koje stavljate na sve, od domaće pice do jela od piletine.

Nana, bosiljak i korijander

Ove tri biljke uživaju u suncu i vlažnom tlu, ali menta može biti malo nervozna sa drugim biljkama. Nana može biti agresivna biljka u bašti, ali divno raste kada se uzgaja u saksijama.

Ruzmarin, žalfija, lavanda

Sve tri ove biljke uspevaju kada se sade jedna pored druge, jer dobro rastu u sličnim suvim uslovima sa puno sunca. Osim toga, sve one imaju dodatni bonus jakog, prijatnog mirisa.

Kamilica, menta i matičnjak

Ove biljke se mogu uzgajati u zemlji ili u žardinjerana i sušiti za uživanje tokom cele godine. Sve tri daju cveće koje vole pčele i oprašivači.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas