Oglas
· · Komentari: 0

Dracena je česta kućna biljka, ali na ovom mestu ne bi trebalo da se nalazi

Dracena je biljka idealna za početnike

1651521788_flower-g0d55f00f6_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Dracena ili zmija biljka, kako se drugačije zove, jedna je od najčešćih sobnih biljaka. Ima dugačke šiljate listove, usmerene ka gore i šareno lišće, od tamnozelene i svetlozelene do žute. Otporne na sušu i odlične su za početnike. 

Iako ima šiljate listove, ova biljka ima odlučnu reputaciju u feng shui disciplini ako je postavite na pravom mestu. Zato izbegavajte da je postavljate kod ulaznih vrata, za ovaj deo kuće ostavite biljke zaobljenih listova.

Pročitajte još: "KRALJICA BALKONA": Surfinija je NAJZAHVALNIJI cvet: Evo kako da vam cveta od maja do oktobra

Foto: profimedia

Dracena je sjajan primer podizanja elementa jang drveta, koji predstavlja rast i vitalni či. Pravac či drveta je nagore, a oblik i rast biljke zmije to zaista oličava. Listovi u obliku mača takođe seku kroz negativnu energiju, piše The Spruce.  Zato su prostori u kojima želite da povećate energiju su savršeni za dracenu.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas