· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Kada čujete zbog čega su sve KRUŠKE dobre, poželećete da ih jedete SVAKOG DANA

Kruška je pomalo zaboravljeno, ali je izuzetno zdravo voće.

1633005431_pears-g4778b0b34_1920.jpg
Foto: Piksabej

Za razliku od ostalog voća, iako je lako dostupna, kruška nije toliko popularna u ishrani. Međutim, ovo voće je i te kako zdravo, i trebalo bi češće da se nalazi u svakodnevnoj ishrani.

Kruška je odlična namirnica za pankreas i jetru. Ona pospešuje čišćenje jetre i može da spreči cirozu.

Pročitajte još: Vreme je za SMOKVE: Ova SLATKA voćka nema puno KALORIJA, a njen sok koristi se za skidanje BRADAVICA

Kruška je interesantna i za istraživanje, a prema studiji američkih naučnika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu "Nutrition and Food Science", otkriveno je da je samo jedna kruška dnevno potrebna za smanjenje rizika od nastanka gojaznosti za čak 35%.

"Naše istraživanje upućuje da postoji povezanost između učestale konzumacije krušaka i smanjenog rizika od nastanka gojaznosti, srčanih bolesti, različitih vrsta raka i dijabetesa tipa 2",  navodi se u pomenutom istraživanju.

Kruške su bogate vitaminima, mineralima, flavonoidima i antioksidansima, koji štite organizam od starenja i brojnih zdravstvenih problema.

Kruška je i odličan izvor dijetalnih vlakana. Ona ubrzava metabolizam, a istovremeno produžuje osjećaj sitosti i smanjuje želju za grickalicama.

Jedna kruška srednje veličine ima oko 90 kalorija. Sadrži vitamin C, laktozu i glukozu, ali u njoj ima i levuloze – najslađeg prirodnog šećera, dok je kora kruške bogata vlaknima koja snižavaju nivo lošeg holesterola u krvi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.