Oglas
· · Komentari: 0

Miran san uz pomoć SOBNIH BILJAKA: Pet čistača vazduha, USPAVLJUJUĆEG MIRISA! (FOTO)

Da li želite da poboljšate kvalitet vazduha u svojoj spavaćoj sobi, a da vam pritom dođe i san na oči?

1629196267_Depositphotos_219465356_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Uzmi biljku! Neke biljke pročišćavaju vazduh i uklanjaju toksine, dok vam druge pomažu da se opustite i lakše zaspite. Evo nekoliko najboljih biljaka za vašu spavaću sobu.

Pročitajte još: Kako da vam AMARILIS cveta tokom cele zime? Ključ je u vremenu sadnje (FOTO)

1. Bršljan

Verovatno ste navikli da ga viđate napolju, kako se penje uz zidove, ali ova biljka je odlična za spavaću sobu. Uklanja toksine iz vazduha, a jedina mana je to što je otrovna, pa nije najbolji izbor ukoliko imate kućne ljubimce.

2. Jasmin

Elegantan jasmin će vam napuniti sobu diskretnim, prijatnim mirisom koji deluje opuštajuće i pomaže da utonete u san. Prema jednoj studiji, jasmin poboljšava raspoloženje i pomaže da spavate efikasnije.

3. Aloe vera

Uklanja toksine iz vazduha, a noću ispušta kiseonik, što je čini idealnom za spavaću sobu.

4. Potos

Već smo pisali o tome koliko je potos dragocena biljka kad se radi o uklanjanju toksina i štetnih zračenja. Raste i u uslovima smanjene svetlost. Mana joj je što je otrovna za pse i mačke, ali zato, ukoliko imate akvarijum u spavaćoj sobi, možete je pustiti da raste iz vode jer odlično prečišćava vodu jer apsorbuje nitrate.

5. Gardenija

Sa Kansai Univerziteta stiže studija koja otkriva da kroketin, supstanca pronađena u gardeniji, može vam pomoći da lakše zaspite. NJen diskretan miris takođe opušta, pa je idealna za spavaću sobu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas