· · Komentari: 0
domaće

Napravite sami hranljivu smesu za biljke: Jednostavna priprema od tri sastojka

Umesto da kupujete, hranu za biljke možete da napravite sami kod kuće

1653398050_basil-932079_1280.jpg
Foto: pixabay

Voda nekada nije dovoljna kako biste imali lepo razvijenu biljku. Potrebne su im još neke hranljive materije kako bi postale jake.

Izbalansirano tlo sadrži sve hranljive materije za bilju, ali vremenom one mogu da se gube, onda je pravo vreme za prihranu.

Pročitajte još: Koliko često treba da se ZALIVA KAKTUS tokom toplih dana? Voli suvo zemljište, ali...

Kompletna đubriva treba da sadrže tri esencijalne hranljive materije za biljke - azot, fosfor i kalijum. Međutim, ukoliko želite da napravite "kućnu" biljnu hranu to možete jednostavno da uradite koristeći uobičajene kuhinjske sastojke. Keli Vilknis, stručnjak za baštu, deli svoj recept od tri sastojka za dobro domaću biljnu hranu.

Sastojci:

 

  • Nekoliko ljuski od jaja koje su očišćene, osušene i zdrobljene na male komadiće
  • talog kafe (iz dve šolje)
  • 1 kora od banane

 

Pročitajte još: Biljke koje zapravo odbijaju KOMARCE i druge BUBE KOJE GRIZU! Posadite ih u saksiju i bićete mirni

Postupak:

 

Sve sastojke ubacite u posudu i dobro sjedinite. Za baštenske biljke, iskopajte rupu nekoliko centimetara ispod zemlje da biste ubacili smesu, a zatim ponovo pokrijte zemljom. Za saksijske biljke, napunite neku veću saksiju sa malo zemlje, dodajte smesu, a zatim ponovo napunite saksiju zemljom potom ubacite biljku, piše Mind Body Green.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.