Oglas
· · Komentari: 0

BESPLATNO ĐUBRIVO za vaše cveće: Od OVIH ostataka hrane sve biljke će vam RASTI KAO IZ VODE

Posadili ste biljke u vrtu, na terasi, ili ih uzgajate u kući, i jedva čekate da počnu da bujaju i cvetaju. Da biste to postigli, morate, naravno, pravilno da ih negujete, što podrazumeva zalivanje, izbor odgovarajuće pozicije, zaštitu od štetočina i - redovno prihranjivanje

1651648430_profimedia-0102574468.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Zemlja, bilo da je reč o onoj u saksiji ili u vrtu, s vremenom se iscrpljuje i neophodno joj je dodavati elemente neophodne za rast i razvoj biljke, koja će bez prihrane samo životariti i postepeno propadati. Veoma je važno đubriti zemljište, a ako nećete da kupujete beštačka đubriva, možete iskoristiti i domaće đubrivo.

Pročitajte još: PONOVO OTKRIJTE ZADOVOLJSTVO PUTOVANJA UZ MASTERCARD® TRAVEL REWARDS

U domaće ekspres đubrivo spadaju ostaci hrane koje tako olako bacamo a mogu se iskoristiti za bolji rast vaše biljke, i to bez ikakve obrade. Stavite ih u zemlju sa biljkama, koje će tako, a da niste potrošili ni dinara, dobiti sve što im je potrebno.

LJuske kikirikija

Pre nego što ih zakopate u podnožju biljke, držite ih nekoliko dana u vodi, kako bi omekšale. Razgrađuju se sporo, ali su veoma korisne jer sadrže obilje hranljivih materija, a pritom poboljšavaju rastresitost zemlje.

Pročitajte još: DA VAM MIRIŠE CELA TERASA! Jasmin važi za cvet sa NAJLEPŠOM mirisnom notom, a uspeva svima

Kora citrusa

Narandža, limun, grejp, mandarina i limeta bogati su vitaminima i dragocenim mineralima, koji su većinom koncentrisani u kori. Zaista je šteta bacati najhranljiviji deo ploda, koji je prava riznica kalijuma, kalcijuma, fosfora, gvožđa i natrijuma. Potopite koru u hladnu vodu i ostavite da odstoji 24 sata kako bi izgubila veći deo svoje prirodne kiselosti i lakše se razgradila pomoću mikroorganizama iz tla. Isecite je na krupnije komade, pa pospite oko biljke i zatrpajte zemljom.

Pročitajte još: Kako najbolje da gajite PETUNIJE: Najpopularnije cveće za terase

Kora šargarepe

Ako ljuštite šargarepu, znajte da odbacujete njen najbolji i najzdraviji deo, jer je tu koncentrisana najveća količina hranljivih materija. Ukoliko ipak nemate nameru da je konzumirate, isecite je na krupno i rasporedite po žardinjerama na terasi, u podnožju sobnih biljaka ili u vrtu. Kora ovog zdravog korena bogata je vlaknima koja omekšavaju zemlju, kao i dragocenim mineralima kao što su kalijum, bakar, mangan, veoma korisnim za zdravlje biljaka.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas